Χαλκιδική: Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου

Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με τα αίτια του θανάτου του 15χρονου σε παραλία της Χαλκιδικής

Χαλκιδική: Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη Χαλκιδική για τον 15χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή, μέσα στη θάλασσα, σε παραλία που είχε πάει με φίλους και συγγενείς…

Οι γονείς του 15χρονου παιδιού που ξεψύχησε μέσα στη θάλασσα σε παραλία στη Χαλκιδική περιμένουν να μάθουν τα αίτια της τραγωδίας. Ο ανήλικος γιος τους δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Χθες, βούτηξε και λίγο αργότερα ανασύρθηκε στη στεριά νεκρός με τους φίλους και τους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο να μην μπορούν να τον επαναφέρουν. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πνιγμό και πλέον όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις που ίσως ρίξουν περισσότερο φως.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Πιο αναλυτικά, πνιγμό «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή ως αιτία θανάτου για τον 15χρονο στη Χαλκιδική που ανασύρθηκε νεκρός από παραλία στα Νέα Φλογητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και ιστολογικές εξετάσεις στον οργανισμό του άτυχου αγοριού, με την οικογένειά του να εκφράζει την επιθυμία να βρει απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον θάνατό του.

Το χρονικό

Ο 15χρονος είχε καταγωγή από το Λιποχώρι Σκύδρας και μαζί με τους φίλους του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Έφτασαν με τουριστικό λεωφορείο και, στη συνέχεια, η παρέα των παιδιών κάθισε σε ένα beach bar των Νέων Φλογητών, προκειμένου να κολυμπήσουν. Ήταν περίπου 12 το μεσημέρι, όταν οι φίλοι του άτυχου παιδιού αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όσο εκείνος βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Του μιλούσαν, δεν ανταποκρινόταν και στην αρχή πίστεψαν ότι ο φίλος τους, τους έκανε πλάκα. Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι τελικά βρισκόταν στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του. Λουόμενοι έβγαλαν τον 15χρονο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραλία υπήρχε ναυαγοσώστης, ενώ για την επαναφορά του άτυχου νεαρού χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής που υπήρχε στο σημείο.

Σε λίγα λεπτά, στην παραλία έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον νεαρό για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών. Δυστυχώς, όμως, ο άτυχος 15χρονος κατέληξε.

Οι πρώτες ενδείξεις από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι ο ανήλικος πνίγηκε, ωστόσο θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας.

Τι λέει η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου

Τόσο ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, όσο και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στα Νέα Φλογητά, κυρία Μαυρίδου, κατηγόρησαν την απερισκεψία του να ταξιδέψουν ανήλικοι από μακρινά χωριά για να έρχονται στην θάλασσα, απουσία κηδεμόνα.

«Είναι δυνατόν να μπαίνουν ανήλικα παιδιά στα λεωφορεία και να έρχονται ασυνόδευτα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Και συνέχισε: «Έχουμε 13 ναυαγοσώστες σε όλη την περιφέρειά μας και τα Φλογητά έχουν δύο, επειδή είναι πολυσύχναστη παραλία. Δεν είμαστε αρνητικοί στο να μπει και άλλος. Εδώ και έξι μήνες έχουμε προμηθευτεί 28 απινιδωτές και έχουμε εκπαιδεύσει τουλάχιστον 600 άτομα για ΚΑΡΠΑ. Το παιδί δεν μπόρεσε να τα καταφέρει» τόνισε.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος των Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης, ο ίδιος βρισκόταν σε μια κοντινή παραλία και ειδοποιήθηκε προκειμένου να σπεύσει με τον απινιδωτή που διαθέτει η κοινότητα προκειμένου να γίνει προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού.

«Το παιδί δεν ήταν με την οικογένεια του, ήταν με την παρέα του και είχε με εκδρομικό λεωφορείο μονοήμερη. Τα παιδιά έκαναν μπάνιο. Τώρα τι ακριβώς έγινε και πως έγινε δεν το ξέρω. Μάλλον ήπιε νερό και επήλθε ο πνιγμός. Κατεβάσαμε απινιδωτή, κάναμε προσπάθειες να το επαναφέρουμε το παιδί, αλλά απέβησαν όλες άκαρπες. Ήρθε και ασθενοφόρο. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήταν αργά. Δεν ανταποκρίθηκε καθόλου σε όλη τη διάρκεια που κάναμε ανάνηψη» είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: in.gr