Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική: Δρόμοι-χείμαρροι και εγκλωβισμοί - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Η λεωφόρος Σταμάτας στη Δροσιά, από τη σφοδρή βροχόπτωση μετατράπηκε σε χείμαρρο εγκλωβίζοντας οδηγούς στα αυτοκίνητά τους

Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική: Δρόμοι-χείμαρροι και εγκλωβισμοί - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας δέχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα πολλές περιοχές της χώρας και η Αττική, με δρόμους να μετατρέπονται σε χειμάρρους και κεντρικές οδικές αρτηρίες να κλείνουν, αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται εν μέση οδώ και οδηγούς να εγκλωβίζονται σε αυτά προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Ενώ η ΕΜΥ να αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο καιρού, οι κάτοικοι επτά περιοχών της χώρας έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, το επόμενο 48ωρο.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καρδίτσα, Πτολεμαΐδα και στα νησιά του Αιγαίου ενώ από την κακοκαιρία επηρεάζονται η Βόρεια Εύβοια και η Λάρισα.

Στην Αττική, ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Τετάρτη, το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια αλλά και τα νότια προάστια της Αθήνας. Σύμφωνα με το meteo, ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε σε Νίκαια, Πειραιά, Καλλιθέα, Χαϊδάρι, Κέντρο - Γκάζι, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη, Φάληρο, Πέραμα.

Ο μεγάλος όγκος νερού που συσσωρεύτηκε στην Πειραιώς είχε ως αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και στα δυο ρεύματα, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της Χαμοστέρνας. Παράλληλα, από την Τροχαία αναφέρεται πως υπάρχει καθίζηση οδοστρώματος, στο ύψος της οδού Μυλλέρου.

Και στο Κερατσίνι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως την ακτή Ιωνίας και στα δύο ρεύματα.

Εικόνες χάους στη λεωφόρο Σταμάτας

Απροσπέλαστη για τους οδηγούς ήταν η λεωφόρος Σταμάτας στη Δροσιά, η οποία πλημμύρισε από λάσπη και πέτρες εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι τις 13:30 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από το Κερατσίνι και τη Βούλα, καθώς και για απεγκλωβισμό από οχήματα επίσης στην περιοχή του Κερατσινίου. Όπως αναφέρουν για την ώρα τα περιστατικά είναι μεμονωμένα.