Μεγάλη Βρετανία: Ο «χορός των απεργιών» καλά κρατεί

Μεγάλη Βρετανία: Οκταήμερη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Φέλιξστοου

Μεγάλη Βρετανία: Ο «χορός των απεργιών» καλά κρατεί

Απεργία που αναμένεται να πλήξει σοβαρά το διαμετακομιστικό εμπόριο και τις εφοδιαστικές αλυσίδες ξεκινά στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεγάλης Βρετανίας.

Οκταήμερη απεργία κήρυξαν για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια οι 1.900 εργαζόμενοι του λιμανιού του Φέλιξστοου. Κύριο αίτημά τους είναι η αύξηση των μισθών καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα ξεπέρασε το 10% και ταλανίζει πλέον για τα καλά την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Σημειώνεται πως το εμπορικό λιμάνι του Φέλιξστοου διαχειρίζεται το 50% των εμπορευμάτων. Τουλάχιστον 2.000 πλοία μεταφέρουν εδώ σχεδόν 4 εκατομμύρια κοντέινερ με εμπορεύματα διαφόρων ειδών.


Οι υπεύθυνοι του λιμανιού εκθέτουν τις σοβαρές συνέπειες από την απεργία των εργαζομένων και προτείνουν μισθολογικές αυξήσεις έως 8%. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις σε πιο λογικό πλαίσιο και ανάλογες με τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Εκπρόσωποι των συνδικάτων τονίζουν ότι η απεργία τους αν και είναι τοπικού επιπέδου, συμβαδίζει με τις υπόλοιπες απεργίες που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες στη Μεγάλη Βρετανία.