Θα «σφίξουν τα κρύα» για τους Γερμανούς τον ερχόμενο χειμώνα

Γερμανία: Υπέρ του περιορισμού της θερμοκρασίας στις ιδιωτικές κατοικίες ο πρωθυπουργός του Σλέσβιχ

Θα «σφίξουν τα κρύα» για τους Γερμανούς τον ερχόμενο χειμώνα

«Κανείς δεν πρέπει να παγώσει, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιοριστεί η θερμοκρασία δωματίου στις ιδιωτικές κατοικίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν Daniel Günther (Ντάνιελ Γκίντερ) σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag.


«Ως κράτος, θα δώσουμε το καλό παράδειγμα. Για τα κρατικά κτίρια, θα προσανατολιστούμε στην ελάχιστη επιτρεπόμενη σήμερα θερμοκρασία των 20 βαθμών. Μόλις η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το καταστήσει αυτό νομικά δυνατό, θα πέσουμε και εμείς κάτω από αυτό το όριο», δήλωσε ο Günther, ο οποίος παρεμπιπτόντως λέει ότι κάνει κρύο ντους κάθε πρωί - ακόμη και το χειμώνα, όπως διαβεβαίωσε τη Bild.


Ο ίδιος δήλωσε πως «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εξοικονομήσουμε ενέργεια στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να προμηθεύουμε με συνέπεια φυσικό αέριο ακριβώς σε εκείνες τις επιχειρήσεις που χρειάζονται οπωσδήποτε αυτό το αέριο για την παραγωγή τους. Πρέπει να υποτάξουμε πολλά σε αυτόν τον στόχο».

Κατά συνέπεια, δεν θέλει επίσης οι πολίτες να πάνε στη σάουνα αυτό το χειμώνα. Κατά προτίμηση, δεν θα πρέπει να είναι καθόλου ενεργοποιημένα.

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θέλουμε να προβάλουμε απαιτήσεις από την κυβέρνηση του κρατιδίου. Πιστεύω όμως ότι ορισμένες προσφορές ευεξίας φέτος ανήκουν στο είδος της πολυτέλειας που θα έπρεπε να αποχωριστεί κανείς οικειοθελώς. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε στη σάουνα τον ερχόμενο χειμώνα. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν ήδη κάποια ξενοδοχεία εδώ που έχουν κλείσει εθελοντικά τις σάουνες τους. Κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται πάντα να διατάσσεται από ψηλά».

Ο Γκίντερ συμφωνεί επίσης πλήρως με τους Πράσινους στο ζήτημα της επιστροφής της πυρηνικής ενέργειας - και παίζει με το χρόνο: κατ' αρχήν, ναι, αλλά πρώτα πρέπει να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα του «τεστ αντοχής», είπε.

Και απορρίπτει πλήρως την ιδέα της επαναλειτουργίας του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας Brokdorf στο ομόσπονδο κρατίδιό του, ο οποίος έχει ήδη κλείσει. Günther: «Αυτό δεν θα ήταν σκόπιμο. Εάν θέταμε ξανά σε λειτουργία το Brokdorf, θα έπρεπε να κλείσουμε και πάλι πολυάριθμες μονάδες αιολικής ενέργειας για να αποφύγουμε την υπερφόρτωση των δικτύων. Αυτό δεν έχει νόημα».