Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν

Ο Άμπου Σαάντ Ερχάμπι, επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου

Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν

Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, Άμπου Σαάντ Ερχάμπι, σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου σε πλήγμα εναντίον του κρησφύγετου της οργάνωσης στην επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Ακόμη δέκα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης έπεσαν νεκρά.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ σημείωσε ότιο Ερχάμπι είναι ο τέταρτος ηγέτης του ΙΚ που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν από τον Ιούλιο του 2017. Η οργάνωση έχει το προπύργιό της στην επαρχία αυτή, στα ανατολικά σύνορα με το Πακιστάν και θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα.

Το τοπικό παρακλάδι του ISIS –γνωστό και ως ISIS-K, δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν από το 2015 και μάχεται τόσο τους Ταλιμπάν όσο και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις. Yπολογίζεται ότι στη χώρα υπάρχουν περί τα 2.000 μέλη του.

Οι αρχές ασφαλείας του Αφγανιστάν, που φοβούνται κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας ενόψει εκλογών, ενημέρωσαν επίσης ότι κατά τις επιδρομές στα κρυσφήγετα του ISIS καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.

Το πρακτορείο Amaq των τζιχαντιστών δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πληροφορία. Δεν υπάρχει επίσης καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από την αποστολή του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύει και συμβουλεύει τις αφγανικές δυνάμεις.

Πηγή: naftemporiki.gr