Γερμανία: Ισόβια στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε πέντε ανθρώπους

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο οδηγός που τον Δεκέμβριο του 2020 παρέσυρε και σκότωσε πέντε ανθρώπους -μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι εννέα μηνών- σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στη Γερμανία.

Γερμανία: Ισόβια στον οδηγό  που παρέσυρε και σκότωσε πέντε ανθρώπους

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Μπερντ Β. φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν είχε σταθερή διεύθυνση κατοικίας και πριν από την τραγωδία είχε περάσει αρκετές νύχτες μέσα στο όχημά του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο 51 ετών τότε οδηγός, κατηύθυνε το αυτοκίνητό στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν, ένα SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Ανακουφισμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Χιλσέμερ, ο οποίος έχασε την αδερφή του σε εκείνη την επίθεση.

Ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής, η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του και τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 άτομα τραυματίστηκαν, την 1η Δεκεμβρίου του 2020.

πηγή:CNN