Ιταλία: Έσκαβε σήραγγα για να ληστέψει τράπεζα και εγκλωβίστηκε

 Άνδρας εγκλωβίστηκε σε σήραγγα που έσκαβε για να ληστέψει τράπεζα

Ιταλία: Έσκαβε σήραγγα για να ληστέψει τράπεζα και εγκλωβίστηκε


Για πάνω από 8 ώρες επιχειρούσαν πυροσβέστες να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα, ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος σε σήραγγα στο κέντρο της Ρώμης, την οποία φέρεται να έσκαβε ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να ληστέψει μια τράπεζα. Ο δράστης θάφτηκε έξι μέτρα κάτω από τη γη, μετά την κατάρρευση τμήματος δρόμου στη Via Innocenzo XI, κοντά στο Βατικανό. Συνελήφθησαν επίσης τρεις συνεργοί του, την ώρα που προσπάθησαν να διαφύγουν.


Οι κάτοικοι της γειτονιάς δεν ξέρουν εάν το θέμα είναι για γέλια ή για κλάματα. Ο Τζιόρτζιο Καρντελίτι, κάτοικος της περιοχής σχολιάζει: «Η συμμορία της τρύπας του υπόνομου" - κάποιοι λένε όχι, λένε ότι θα μπορούσε να ήταν ένας εργάτης που έπεσε στον υπόνομο... Ναι... σωστά! Ένας εργάτης που έπεσε, ένας εργάτης που έτυχε να πέσει τέσσερα μέτρα κάτω από τη γη. Η υπόθεση είναι για γέλια».

Από την πλευρά του ο Σαλβατόρε Κρότσε, επίσης κάτοικος της περιοχής, αναφέρει «Ρίσκαρε τη ζωή του, έκανε μεγάλη προσπάθεια, και κατάφερε μια τρύπα στο νερό. Καλύτερα να καθόταν στ' αυγά του...»

Η υποτιθέμενη συμμορία είχε νοικιάσει χώρους από όπου άρχισαν να σκάβουν το τούνελ. Η σκηνή και η υποτιθέμενη πλοκή φαίνεται να είναι βγαλμένες από την ταινία «Il Soliti Ignoti» (Ο κλέψας του κλέψαντος), του Μάριο Μονιτσέλι, μάστερ της «ιταλικής κωμωδίας».