Συρία: Νεκροί από επίθεση τουρκικού drone

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε πόλη της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους, όπως καταγγέλλουν κουρδικές πηγές και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συρία: Νεκροί από επίθεση τουρκικού drone

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά σε νοσοκομείο στο Καμισλί.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και Κούρδους αξιωματούχους, η Άγκυρα έχει εντείνει τις επιθέσεις της με drones κατά των Κούρδων στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη συνάντηση Κορυφής που είχαν στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου οι ηγέτες του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Το περασμένο Σάββατο, παρόμοια επίθεση στο Καμισλί, προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πίσω στα τέλη Ιουλίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έκαναν λόγο για 13 νεκρούς από πλήγματα μη επανδρωμένου αεροσκάφους που αποδόθηκαν στον τουρκικό στρατό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ήδη από τον περασμένο Μάιο να εξαπολύσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία κατά των Κούρδων με στόχο να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» πλάτους 30 χιλιομέτρων.

Η Άγκυρα λέγεται, ωστόσο, πως δεν έλαβε το πράσινο φως κατά την τριμερή σύνοδο στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου για μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κατά των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP