Φωτιές: Σε εξέλιξη στην Κάρυστο - Οριοθετημένες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία. Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Φωτιές: Σε εξέλιξη στην Κάρυστο - Οριοθετημένες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Χαμηλή βλάστηση καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι πολύ καλή. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα επίσης με την Πυροσβεστική, οριοθετήθηκε η φωτιά στην Λευκίμμη της Κέρκυρας αλλά και στην περιοχή Αννινάτα Κεφαλονιάς.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στην Κόνιτσα.

Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Νότια Εύβοια
  • Αργολίδα και περιοχές στην Κορινθία
  • Περιοχές σε Έβρο, Θάσο

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Φωτιές: Σε εξέλιξη στην Κάρυστο - Οριοθετημένες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

πηγή: News247.gr