Ουκρανία - Διεθνής Αμνηστία: Της αλληλοκατηγορίας το ανάγνωσμα

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί Κίεβο ότι εκθέτει άμαχο πληθυσμό σε κίνδυνο στον πόλεμο με τη Μόσχα και οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται έντονα...

Ουκρανία - Διεθνής Αμνηστία: Της αλληλοκατηγορίας το ανάγνωσμα

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα εμφανίστηκε έξω φρενών από τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας, ότι το Κίεβο θέτει σε κίνδυνο άμαχους στον πόλεμο με τη Μόσχα.


Στην έκθεση αυτή που δημοσιεύτηκε σήμερα έπειτα από έρευνα τεσσάρων μηνών, η ΜΚΟ κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία και ότι εξαπολύει επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές, μια τακτική που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο Κούλεμπα κατηγόρησε με τη σειρά του τη Διεθνή Αμνηστία για «λανθασμένη ισορροπία μεταξύ του καταπιεστή και του θύματος, μεταξύ της χώρας που καταστρέφει χιλιάδες αμάχους, πόλεις, εδάφη και της χώρας που απελπισμένα αντιστέκεται».

Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ είχε δηλώσει ότι «η ζωή των ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα και ότι οι κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους».

Ο Ποντολιάκ κατηγόρησε τη Διεθνή Αμνηστία ότι μετέχει σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας» εξυπηρετώντας τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ