Φιλοπάππου: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι τρεις βασικοί ύποπτοι για τη ληστεία και το θάνατο του 25χρονου

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τρεις αλλοδαποί και εξετάζονται ως βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση του θανάτου του 25χρονου φοιτητή στην περιοχή του Φιλοπάππου τον 15αύγουστο.

Φιλοπάππου: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι τρεις βασικοί ύποπτοι για τη ληστεία και το θάνατο του 25χρονου

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για δύο Πακιστανούς οι οποίοι εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη χώρα, ενώ το τρίτο άτομο εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Μέλη συμμορίας

Νωρίτερα, το ΑΠΕ ανέφερε ότι οι δύο Πακιστανοί είναι σεσημασμένοι και η αστυνομία τους έχει ταυτοποιήσει ως τους δράστες της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου, που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες είναι μέλη μιας από τις συμμορίες των Πακιστανών που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώνεται ότι απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους αμέσως μετά το θάνατο του 25χρονου φοιτητή.

Προσαγωγή δυο υπόπτων

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρονται, σύμφωνα με την Καθημερινή, να κατέληξαν στην ταυτότητά τους μετά από προσαγωγές αλλοδαπών και χάρη στη μαρτυρία της 23χρονης Πορτογαλίδας φίλης του θύματος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τους υπόπτους σε φωτογραφίες σεσημασμένων που τις επεδείκνυαν οι αστυνομικοί.

Νωρίτερα αρμόδιο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. είχε επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών, ενώ άλλη αστυνομική πηγή, είχε επιβεβαιώσει ότι γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων εκτός Αττικής καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μετά τον θάνατο του 25χρονου είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν.

Από την πρώτη στιγμή ρόλο-κλειδί στην υπόθεση είχε διαδραματίσει η φίλη του Νίκου Μουστακαλή, στην οποία το διάστημα που έχει μεσολαβήσει είχε κληθεί ουκ ολίγες φορές να αναγνωρίσει τους δράστες είτε μεταξύ αλλοδαπών που προσάγονται σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είτε σε φωτογραφίες σεσημασμένων που έχουν συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν για ληστείες στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Πηγή: topontiki.gr