Προτείνουν τον Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Αμερικανός πρώην υφυπουργός Άμυνας, Ντοβ Ζακχέιμ υποστήριξε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμφωνία σχετικά με τα σιτηρά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Προτείνουν τον Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Σε μία… απίστευτη δήλωση προχώρησε ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Ντοβ Ζακχέιμ των ΗΠΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξίζει να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης!

Ο Ντοβ Ζακχέιμ που υπηρέτησε στο υπουργείο Άμυνας κυρίως επί προεδρίας Ρέιγκαν τη δεκαετία του 80.

«Ο Ερντογάν αξίζει να είναι τουλάχιστον υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης διότι η συμφωνία που υπεγράφη με τη δική του παρέμβαση για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία είναι πραγματικά σωτήρια για τον πλανήτη» γράφει χαρακτηριστικά στον ιστότοπο του Hill.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία είναι προσωπικός του θρίαμβος αφού μπόρεσε να μεσολαβήσει μεταξύ δύο εμπόλεμων μερών με την βοήθεια του ΟΗΕ» προσθέτει.

Πάντως, ο Αμερικανός παραδέχθηκε ότι «το βραβείο είναι πολύ δύσκολο να του δοθεί λόγω των αυταρχικών πολιτικών του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Την πρόταση του Ντοβ Ζακχέιμ ωστόσο αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τοποθετώντας μάλιστα το θέμα και σε θέση προβολής στις ιστοσελίδες τους.

Ενδεικτικά, η Daily Sabah αναδημοσιεύει όλη τη συνέντευξη του Αμερικανού αξιωματούχου με τον τίτλο «Ο Ερντογάν αξίζει υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης».