Κρεσέντο πρόκλησης από την Τουρκία με επίθεση Τσελίκ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Ομέρ Τσελίκ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί «επεκτακτική και επιθετική πολιτική», ισχυριζόμενος ότι «απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο»

Κρεσέντο πρόκλησης από την Τουρκία με επίθεση Τσελίκ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο πάγιο μοτίβο της εμπρηστικής ρητορικής και των προκλήσεων, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, επιτίθεται ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του στο CNNi, μιλώντας περί «στοχοποίησης» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποστηρίζοντας πως η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Τουρκία «αναβιώνει νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις» αποτελεί «φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές».

Ο Ομέρ Τσελίκ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί «επεκτακτική και επιθετική πολιτική», ισχυριζόμενος ότι «απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο».

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του AKP αναφέρεται και στο Καστελλόριζο, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δύο χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ανατολική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Αυτή είναι η επιθετική και επεκτακτική πολιτική» συνεχίζει στην ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο και κατηγορεί ότι «στοχοποιεί τον πρόεδρο μας με τον ισχυρισμό του 'επεκτακτικού'».

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας κατά πέντε φορές, καταδεικνύει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς σκοπούς και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει.

Και το κρεσέντο πρόκλησης καταλήγει με τον Ομέρ Τσελίκ να δηλώνει πως «η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών».

Πηγή: Cnn.gr