Νέο επεισόδιο σεμνοτυφίας με μουσικό επί σκηνής στην Κατερίνη

Δεν επέτρεψαν σε μουσικό παραδοσιακής μουσικής να ανέβει στη σκηνή γιατί φορούσε σορτσάκι

Νέο επεισόδιο σεμνοτυφίας με μουσικό επί σκηνής στην Κατερίνη

Κατερίνη: Δεν επέτρεψαν σε μουσικό να ανέβει στη σκηνή επειδή φορούσε σορτσάκι
Enikos Newsroom - Χθες, 2:16 μ.μ.

Προσβλητική συμπεριφορά καταγγέλλει ότι βίωσε η παραδοσιακή οργανοπαίκτρια από την Κοζάνη, Ειρήνη Σαχταρίδου, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, στην Κατερίνη, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με την καταγγελία της, οι διοργανωτές διαφώνησαν με την επιλογή της να φορέσει σορτσάκι και της ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανέβαινε στη σκηνή, εάν δεν άλλαζε ρούχα. Η ίδια επέμεινε στην επιλογή της και τελικά αποχώρησε από την εκδήλωση.


Όλα συνέβησαν το Σάββατο, όταν η νεαρή μουσικός επρόκειτο να παίξει το αγγείο, την παραδοσιακή ποντιακή γκάιντα. Ωστόσο η βραδιά δεν εξελίχθηκε όπως η ίδια περίμενε.

«Ενώ είχα κάνει πρόβα ήχου, ενώ ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης το όνομα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου με κάλεσε ανακοινώνοντας μου ότι δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή να παίξω, εφόσον δεν άλλαζα ρούχα… επειδή φορούσα σορτσάκι», αναφέρει η μουσικός.

Επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Τη συγκεκριμένη βραδιά, όμως, η απόφαση δεν άλλαξε. Ενώ περίμενε να εμφανιστεί στη σκηνή, αυτό δεν συνέβη ποτέ, γιατί επέμενε να μην αλλάξει ρούχα.

«Ενώ περνούσε η ώρα, μου ανακοινώθηκε ότι η απόφαση του Προέδρου να μην παίξω αν φοράω σορτσάκι είναι αμετάκλητη. Με λίγα λόγια μου έδειξαν την πόρτα της εξόδου… Όταν τους ζήτησα να ανακοινώσουν από μικροφώνου τον λόγο που δεν μου επιτρέπουν να ανέβω στη σκηνή, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Αποχώρησα, μη δεχόμενη φυσικά να πληρωθώ ούτε ευρώ, ακόμη και για τα έξοδα που έκανα ερχόμενη από την Κοζάνη», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η voria.gr, αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή Ειρήνη Σαχταρίδου είναι από τις λίγες περιπτώσεις νέων μουσικών που ασχολούνται με την παράδοση. Από μικρή ηλικία έχει εντρυφήσει στην ποντιακή μουσική και μάλιστα σε ένα μουσικό όργανο, το αγγείο, που σπάνια εμφανίζεται σε εκδηλώσεις και μάλιστα με γυναίκα οργανοπαίκτρια. Έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Πηγή: enikos.gr