Ελεύθεροι καταδικασμένοι - Θέατρο του παραλόγου

Περιστατικά όπου καταδικασθέντες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και ωραίοι...

Ελεύθεροι καταδικασμένοι - Θέατρο του παραλόγου

Λιβαδειά: Ληστής με τελεσίδικη καταδίκη οδηγήθηκε στην φυλακή

Τελεσίδικα είχε καταδικαστεί για ληστεία ημεδαπός με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος ως την στιγμή που εντοπίστηκε στη Λιβαδειά από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο φυγόποινος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης έξι ετών που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Να φύγει από τη χώρα από το συνοριακό σημείο ελέγχου Μέρτζανης επιχείρησε το βράδυ της Δευτέρας ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για ζωοκλοπή, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και του τμήματος Κόνιτσας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στη Λάρισα, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Στους Σοφάδες Καρδίτσας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας Έλληνας που υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για κλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.