Αυξημένη κίνηση στον Πειραιά και την Εθνική - Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι

Αυξημένη είναι η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά και το λιμάνι, καθώς οι αδειούχοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Προβλήματα εντοπίζονται και στην Εθνική.

 

Αυξημένη κίνηση στον Πειραιά και την Εθνική - Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι

Στο κόκκινο είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά καθώς χιλιάδες πολίτες επιβιβάζονται στα πλοία καθημερινά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ίδια είναι η κατάσταση και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Συγκεκριμένα, αυξημένη είναι η κίνηση:

Στην Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)
Στην Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
Κίνηση παρατηρείται και στην Αττική οδό από το ύψος του Προαστιακού της Μεταμόρφωσης μέχρι και τον Προαστιακό στις Κάτω Αχαρναί.
Έντονο μποτιλιάρισμα επικρατεί στη λεωφόρο Κηφισίας κοντά στο κέντρο της Αθήνας.
Αυξημένη κίνηση στον Πειραιά και την Εθνική - Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι - 1
© Παρέχεται από: CNN.gr
Αυξημένη κίνηση στον Πειραιά και την Εθνική - Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι - 1
Χωρίς δακτύλιο από σήμερα η Αθήνα
Ελεύθερα κινούνται από σήμερα Δευτέρα, 25 Ιουλίου, τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας. Η τελευταία ημέρα ισχύος του μικρού δακτυλίου στην Αθήνα για την περίοδο 2021 - 2022 ήταν η Παρασκευή 22 Ιουλίου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ:

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Αν. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Πράσινος δακτύλιος
Διευκρινίζεται, όμως, από την ΕΛΑΣ, ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του πράσινου δακτυλίου και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από 1η Ιανουαρίου 1999, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του μεγάλου δακτυλίου [Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι], εξακολουθούν να ισχύουν.

Επιτέλους εκπτώσεις! Μεγαλώνουν γρήγορα και η εμφάνιση δεν είναι ποτέ αρκετή.
Ad
United Colors Of Benetton
Επιτέλους εκπτώσεις! Μεγαλώνουν γρήγορα και η εμφάνιση δεν είναι ποτέ αρκετή.
Κατά συνέπεια όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2022-2023.