Πυρκαγιά Σέιχ Σου: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Στην προσαγωγή ενός ατόμου για πιθανό εμπρησμό σε σχέση με τη φωτιά στο Σέιχ Σου προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής (22/7) η Αστυνομία

Πυρκαγιά Σέιχ Σου: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Στην προσαγωγή ενός ατόμου για τη φωτιά στο Σέιχ Σου προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής η Αστυνομία. Ο ύποπτος εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και θα διερευνηθεί εάν έχει κάποια σχέση με το περιστατικό.

Νωρίτερα η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης Σέιχ Σου. Η φωτιά ξέσπασε στο δάσος κοντά στην Περιφερειακή οδό στο ύψος της Μαλακοπής.

Στο σημείο επιχείρησαν 8 οχήματα, με 16 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που κατάφεραν γρήγορα να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους στο σημείο. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς ερευνώνται.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival διερχόμενος πολίτης αντιλήφθηκε καπνό στο δάσος του Σέιχ Σου, σε κοντινή απόσταση από την περιφερειακή οδό.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με πολυάριθμη δύναμη πυροσβεστώνπου κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά πριν λάβει έκταση.

«Το σημείο και η ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά παραπέμπουν σε εμπρησμό», δήλωσε στο thestival αξιωματικός της Πυροσβεστικής. Το σημείο της φωτιάς έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και ο χώρος ερευνάται για ενδείξεις που να παραπέμπουν σε εμπρηστική ενέργεια.

cnn.gr