Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γκούρλιας

Πένθος στη Λαμία για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Γκούρλια, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γκούρλιας

Επί σειρά ετών διετέλεσε ανταποκριτής στις μεγάλες εφημερίδες “ΑΚΡΟΠΟΛΗ” και “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, ενώ αργότερα διηύθυνε την έκδοση Οικονομικής Εφημερίδας.

Η πρώτη του επαφή με τη δημοσιογραφία έγινε μέσω της δουλειάς του σε πρακτορείο εφημερίδων. Η έντονη προσωπικότητά του και ο κοινωνικός του χαρακτήρας, έφεραν τη γνωριμία με τον εκδότη, τότε, της Απογευματινής, Νίκο Μομφεράτο, ο οποίος του ανέθεσε την ευθύνη του ανταποκριτή για τις, μεγάλης κυκλοφορίας, εφημερίδες του.


Παράλληλα και για βιοποριστικούς λόγους, ασχολούνταν με το εμπόριο ορυκτέλαιων πετυχαίνοντας την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Shell Company Hellas στον νομό Φθιώτιδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, lamiareport.gr.

Ο έντονος και δραστήριος χαρακτήρας του δεν εξαντλούνταν μόνο στα επαγγελματικά, αλλά ασχολείτο με πολλά τοπικά κοινωνικά θέματα, διατελώντας επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λάμιας, σε εποχές μάλιστα εξαιρετικά ανθηρές για το ίδρυμα.

Το 1996-1997 αποφασίζει να ασχοληθεί πιο ενεργά και από πιο κοντά με το κρυφό του μεράκι και μεγάλη του αγάπη, τη δημοσιογραφία. Κατέβηκε στην Αθήνα για να συνεργαστεί με μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο, αναλαμβάνοντας την έκδοση και τη διεύθυνση οικονομικής εφημερίδας. Παράλληλα διατηρούσε στην Αθήνα εταιρεία δημοσίευσης ισολογισμών.

Το 2009 εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, χωρίς ποτέ όμως να πάψει να παρακολουθεί την επικαιρότητα και την εξέλιξη της δημοσιογραφίας. Μέχρι την τελευταία στιγμή…

Η κηδεία του Γιάννη Γκούρλια θα γίνει το Σάββατο (23/07/2022) στις 11:00′ το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου – Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Συνοικισμό Ευρυτάνων Λαμίας.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

enikos.gr