Τζο Μπάιντεν: Αναστάτωση με τη δήλωσή του για καρκίνο - Τα «μάζεψε» ο Λευκός Οίκος

Ο Τζο Μπάιντεν δημιούργησε αναστάτωση με τη δήλωσή του ότι "έχει καρκίνο". Η διευκρίνιση από τον Λευκό Οίκο.

Τζο Μπάιντεν: Αναστάτωση με τη δήλωσή του για καρκίνο - Τα «μάζεψε» ο Λευκός Οίκος

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει καρκίνο, αναγκάζοντας το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου να σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν στη θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος που είχε υποβληθεί πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου για την κλιματική αλλαγή. «Γι’ αυτό και εγώ και τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα έχουμε καρκίνο και γιατί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το Ντέλαγουερ είχε το υψηλότερο ποσοστό καρκίνου στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Η δήλωσή του "ταξίδεψε" αστραπιαία, προκαλώντας ανησυχία στους Αμερικανούς. Ο Λευκός Οίκος, για να καθησυχάσει τους πολίτες, θέλησε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε ο Μπάιντεν.

Μέσω ανακοίνωσης διευκρίνισε ότι "ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν σε μια παλαιότερη περιπέτεια της υγείας του και συγκεκριμένα σε μια θεραπεία που είχε υποβληθεί για τον καρκίνο του δέρματος".

Στοιχεία για την υγεία του Μπάιντεν δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, σημειώνοντας ότι είχε «αφαιρέσει αρκετούς εντοπισμένους, μη μελανωματικούς καρκίνους του δέρματος» πριν από την προεδρία του, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν «ύποπτες περιοχές για καρκίνο του δέρματος αυτή τη στιγμή». Δεν απαιτήθηκαν βιοψίες, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/07) ο Λευκός Οίκος και παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα.

Ο 79χρονος Μπάιντεν είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχοντας κάνει και τις δύο αναμνηστικές δόσεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Πηγή: news247.gr