Δολοφονία Άλκη: Επίσημο αίτημα να γίνει στην Αθήνα η δίκη

Τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για λόγους ασφαλείας, ζητά η οικογένεια του θύματος με αίτημα που υπέβαλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Δολοφονία Άλκη: Επίσημο αίτημα να γίνει στην Αθήνα η δίκη

Ο Αλέξης Κούγιας στο γραπτό αίτημά του για τον καθορισμό αρμοδιότητας προς τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό επικαλείται συγκεκριμένους λόγους , που κατά την κρίση του, καθιστούν αναγκαία τη μεταφορά της δίκης από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στην Αθήνας.

«Η υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο, έχει εξάψει την τοπική κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εξαγριωμένο κατά των φερομένων δραστών και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος κατά την εκδίκαση της υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης να προκληθούν ταραχές και να διασαλευθεί η δημόσια ασφάλεια και τάξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αίτημα . Και ο κ. Κούγιας συνεχίζει επισημαίνοντας ότι « Είναι γνωστά τα επεισόδια που διαδραματίζονται μεταξύ των οπαδών των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής, καθώς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι ομάδες αυτές διατηρούν τους πιο σκληροπυρηνικούς συνδέσμους και παρατηρούνται τα πιο έντονα επεισόδια μεταξύ αυτών άνευ αφορμής».

Επιπλέον επικαλείται τα εξής: «Επειδή είναι γνωστό ότι οι οπαδοί των ως άνω συγκεκριμένων ομάδων έχουν συνεργάτες αδίστακτους εγκληματίες εκτός φυλακών που θα απειλήσουν την ασφάλεια των ενόρκων, των μαρτύρων κατηγορίας, των συγγενών των θυμάτων, αλλά και των συνηγόρων τους. Οι εγκληματίες αυτοί εμφανίζονται ως κατά πρόφαση οπαδοί των ως άνω ομάδων και ιδίως του ΠΑΟΚ, ενώ διαπράττουν ανθρωποκτονίες, εμπόριο ναρκωτικών και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Επειδή τον Ιανουάριο 2020 έπειτα από ντέρμπι μεταξύ Άρη – ΠΑΟΚ είχε δολοφονηθεί ο Βούλγαρος οπαδός του Άρη Τόσκο Μποζατζίσκι, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί πόλεμος μεταξύ των οπαδών των ομάδων της πόλης και ιδίως ανάμεσα σ’ εκείνους του Άρη και του ΠΑΟΚ και να επακολουθήσουν επανειλημμένες συμπλοκές με σοβαρούς τραυματισμούς οπαδών, ενώ επεισόδια οπαδικής βίας σημειώνονται και μετά τις συλλήψεις επί της παρούσας υπόθεσης.

Επειδή είναι αναγκαίο να Σας γνωστοποιήσουμε ότι ευρέως συζητείται και διαδίδεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης ότι οι κατηγορούμενοι συνδέονται με μία αδίστακτη ομάδα εγκληματικών οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι διαθέτουν τόσες πολλές διασυνδέσεις, ώστε να είναι λίαν υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι που θα κληρωθούν για την εκδίκαση της υποθέσεως, αφού η διάρκεια της δίκης προβλέπεται μακροχρόνια και θα είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν οι διευθύνσεις και τα ονοματεπώνυμα των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και κάποιοι να τους προσεγγίσουν κατά το διάστημα που θα αποχωρούν από το Δικαστήριο έως την επόμενη δικάσιμο και να προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν/τρομοκρατήσουν/εκβιάσουν.

Επειδή ως εκ τούτου υφίστανται σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και τάξης κατά την εκδίκαση της συγκεκριμένης υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης».

Υπό αυτό το πρίσμα μεταφέροντας το αίτημα της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, η οποία θα παρασταθεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητά την αλλαγή της έδρας του δικαστηρίου και τη διεξαγωγή της με όρους ασφάλειας στην Αθήνα.

Πηγή: in.gr