Συγκλονισμένος ο Βαλμπουενά: «Πονάει η καρδιά μου»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εμφανίστηκε συγκλονισμένος από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Γαλλία. Πέντε κάμπινγκ, ένα εκ των οποίων ανήκει στον Γάλλο άσο του Ολυμπιακού, παραδόθηκαν στις φλόγες. 

Συγκλονισμένος ο Βαλμπουενά: «Πονάει η καρδιά μου»

Οι φλόγες στη Γαλλία, έχουν καταστρέψει τεράστιες δασικές εκτάσεις στο πέρασμά τους και μεταξύ άλλων, πέντε κάμπινγκ στην περιοχή La Treste, ένα εκ των οποίων ανήκει στον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο άσος του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα «Le Parisien» και εμφανίστηκε συγκλονισμένος: «Αυτές είναι τρομερές εικόνες και είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις αυτά τα στρέμματα και εκτάρια δάσους να γίνονται στάχτη. Αυτή η Δευτέρα ήταν τρομακτική. Είχε αφόρητη ζέστη και δυνατές ριπές του ανέμου που δεν βοήθησαν. Είναι δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να σταματήσουν οι φωτιές στο La Teste και στο Landiras, αλλά το κυριότερο είναι προφανώς ότι όλοι είναι ασφαλείς.

Έχουν καταστραφεί τα πάντα κατά 90%. Είναι μεγάλη η θλίψη. Είμαι ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης από το 2013 με έναν συνεργάτη. Βρίσκεται στους πρόποδες του αμμόλοφου μεταξύ του Yelloh Village Panorama du Pyla και του Flots Bleus. Δυσκολεύομαι να καταλάβω ότι δεν έχει απομείνει τίποτα εκεί πια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πυροσβέστες και τις υπερπροσπάθειές τους: «Καταπολεμούν αυτές τις πυρκαγιές 24 ώρες το 24ωρο για σχεδόν μια εβδομάδα και θα ήθελα απλώς να το επισημάνω και να τους δείξω τον μέγιστο σεβασμό μου. Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο μπροστά σε μια φωτιά που συνεχώς προχωρά και ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να τους πω ότι είμαστε μαζί τους.. Κάνουν τα πάντα για να επιβραδύνουν τις φλόγες και προσπαθούν να παγώσουν τη φωτιά παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Και κατέληξε: «Είναι μια θαυμάσια τοποθεσία και είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις αυτές τις εικόνες. Όλα έγιναν στάχτη. Πονάει την καρδιά και είναι δύσκολο να δεις το μέλλον αισιόδοξα. Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να ελέγξουμε τις φλόγες, ώστε η φωτιά να μην κάνει πάρα πολλές επιπλέον ζημιές ακόμα κι αν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Λίγοι φαντάζονταν μια τέτοια κατάσταση…».