Βόλος: Χειρουργείο άνευ λόγου

Βόλος: Γιατρός ελέγχεται για “αχρείαστη” επέμβαση σε ασθενή – Επέμεινε παρά τις διαφωνίες των συναδέλφων του

Βόλος: Χειρουργείο άνευ λόγου

Γιατρός στο νοσοκομείο Βόλου ελέγχεται για “αχρείαστη” χειρουργική επέμβαση σε ασθενή που είχε πρόβλημα στο χέρι και βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να του επιβληθούν σοβαρές πειθαρχικές κυρώσεις.


Την είδηση μεταδίδει ο “Ταχυδρόμος“, επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι υπεύθυνοι της ορθοπεδικής εκτίμησαν ότι για την αποκατάσταση πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη θεραπευτική διαδικασία και να αποφευχθεί το χειρουργείο. Δεν εισακούστηκαν. Ο γιατρός αδιαφόρησε για τις οδηγίες που είχε και προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση.

Ακολούθησε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του γιατρού και το πόρισμα προωθήθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι στο πόρισμα περιλαμβάνεται η έκθεση διακεκριμένου χειρουργού – ορθοπεδικού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ο οποίος φέρεται να συμφωνεί με τις “κεφαλές” της ορθοπεδικής που εξαρχής είχαν δώσει κατεύθυνση για άλλου είδους αντιμετώπιση του ιατρικού περιστατικού.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση αποφάσισε να παραπέμψει τον γιατρό στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ, που είναι το αρμόδιο όργανο για να λάβει την απόφαση, σε περίπτωση που μία υπόθεση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή.

πηγή: enikos.gr