Antonov: Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν πέσει το αεροσκάφος (vid)

Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν πέσει το αεροσκάφος – Έψαχνε πεδιάδα μακριά από σπίτια

Antonov: Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν πέσει το αεροσκάφος (vid)

Μια άνευ προηγουμένου τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με την συντριβή του αεροσκάφους τύπου Antonov στην Καβάλα.

Μοιραίος απολογισμός της συντριβής είναι και τα οκτώ μέλη του πληρώματος να χάσουν τη ζωή τους. Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής, μια μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα, ολοκληρώθηκε η ανάσυρση και των οκτώ σορών.

Από την άλλη πλευρά, παρά τους αρχικούς φόβους, στο σημείο της συντριβής δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου

Το Star έφερε στο φως της δημοσιότητας τον δραματικό διάλογο του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με τον Πύργο Ελέγχου, λίγα λεπτά πριν την συντριβή.

«Έχουμε φωτιά στον κινητήρα. Προσπαθώ να τον σβήσω» λέει αρχικά ο πιλότος, ενημερώνοντας για το πρόβλημα. Ο Πύργος Ελέγχου απαντά: «Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας;».

Ο πιλότος του Antonov 12 λέει πώς δημιουργούνται και άλλα προβλήματα στο αεροσκάφος και ότι θα προσπαθήσει να προσγειώσει το αεροσκάφος στην Καβάλα. Το αεροσκάφος έχει αρχίσει ήδη να χάνει ύψος.

Ο πιλότος φαίνεται ότι ψάχνει να βρει πεδιάδα να το προσγειώσει. Ο Πύργος Ελέγχου ζητά ενημέρωση. Ο πιλότος απαντά πώς χάνει το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλο. Δεν φτάνει ποτέ ως το αεροδρόμιο. Μετά σιωπή. Το στίγμα έχει χαθεί και το Antonov 12 έχει πέσει…