«Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες από την πτώση του Antonov»

Σύμφωνα με ελέγχους και επίσημη ενημέρωση δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες από την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην περιοχή της Καβάλας. Σε διαδικασία εντοπισμού των σορών οι αρχές. 

«Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες από την πτώση του Antonov»

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τους ειδικούς που μελέτησαν την περιοχή και τα συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου Antonov που συνετρίβη χθες κοντά στην Καβάλα, δεν έχει προκύψει εντοπισμός επικίνδυνων ουσιών για τους κατοίκους της περιοχής. Σε αυτή τη φάση, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία περισυλλογής και ανάσυρσης των σορών των άτυχων επιβαινόντων στο αεροσκάφος.

«Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους, χθες τα ξημερώματα, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες από την 2η και την 4η ΕΜΑΚ, το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος. Όλο το βράδυ, η αρμόδια Γραμματεία ήταν σε επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία», είπε ο κ. Ιωάννης Αρτοποιός.

«Στόχος ήταν ο καλύτερος συντονισμός και η αξιοποίηση πληροφοριών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο. Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος με 112 να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, όπως και να μην προσεγγίσουν την περιοχή. Αυτή τη στιγμή οι αρχές βρίσκονται στη β' φάση του σχεδίου για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών. Ειδικά συνεργεία είναι επί τόπου για να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξουν ασφαλείς οδοί για τη διέλευση των κατοίκων. Στο σημείο βρίσκονται ειδικές δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος. Δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες ουσίες».

Μία σορός έχει απομακρυνθεί, άλλη μία έχει εντοπιστεί και αναζητούνται άλλες έξι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ειδική ομάδα του στρατού που έφτασε στην Καβάλα και ερεύνησε στο σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τόνους πυρομαχικών, δεν εντόπισε καμία τοξική ή επικίνδυνη ουσία. ,