Συντριβή Antonov: Αποκλεισμένη η περιοχή- Το μεσημέρι αναμένεται το πρώτο πόρισμα για τη λευκή ουσία

Το πρώτο πόρισμα για την τοξικότητα της λευκής σκόνης, που προκαλεί κάψιμο στα μάτια και τα χείλη όσων πλησιάζουν στο σημείο, αναμένονται το μεσημέρι της Κυριακής (17/7). 

Συντριβή Antonov: Αποκλεισμένη η περιοχή- Το μεσημέρι αναμένεται το πρώτο πόρισμα για τη λευκή ουσία

Αποκλεισμένη σε ακτίνα 500 μέτρων είναι η περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov δυτικά της Καβάλας, με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες με όλα τα μέσα.

Το πρώτο πόρισμα για την τοξικότητα της λευκής σκόνης, που προκαλεί κάψιμο στα μάτια και τα χείλη όσων πλησιάζουν στο σημείο, αναμένονται το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και ανακρίσεων, που θα διεξαχθούν.

Στην περιοχή αναμένεται η άφιξη του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και θα ελέγξει την άσπρη σκόνη που υπάρχει διάσπαρτη και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέγγιση θέλει μεγάλη προσοχή γιατί φέρεται να υπάρχουν άσκαστα βλήματα όλμων σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο της συντριβής.

Παράλληλα, η ηλεκτροδότηση στην περιοχή έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της καθώς παραμένουν εκτός τάσης 7 υποσταθμοί, που επηρεάζουν 10 επιχειρήσεις και 20 κατοικίες πλησίον του τόπου του ατυχήματος.

Και το πρόβλημα υδροδότησης αποκαταστάθηκε μετά από τοποθέτηση ηλεκτρογεννήτριας σε αντλιοστάσιο της περιοχής.

Στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, άμεσα μετέβησαν στο σημείο 15 Πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ ακολούθησαν επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών ομάδων από 2η και 4η ΕΜΑΚ, με δύο ειδικά οχήματα περισυλλογής επικίνδυνων υλικών, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», καθώς και ομάδα Σμη.ΕΑ (drones).

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες και δυνάμεις των δύο ΕΜΑΚ, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ελικόπτερα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ).

Σημειώνεται πως υπάρχει ισχυρή σύσταση οι κάτοικοι να μην πλησιάσουν την περιοχή να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, να μην χρησιμοποιήσουν ούτε τα κλιματιστικά τους, μέχρι να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για πιθανή μόλυνση του αέρα από τα υλικά του αεροσκάφους.

Πηγή: Cnn.gr