«Μουντιαλικοί» φίλαθλοι ζητούν άσυλο από τη Ρωσία!

Είχαν εισέλθει στη Ρωσία με ειδικές ταυτότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τώρα ζητούν νομική βοήθεια από τη Μόσχα.

«Μουντιαλικοί» φίλαθλοι ζητούν άσυλο από τη Ρωσία!

Δεκάδες είναι οι φίλοι Εθνικών ομάδων που είχαν εισέλθει στη Ρωσία με ειδικές ταυτότητες για τους οπαδούς, με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα ζητούν νομική βοήθεια από τη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την πολιτική καταπίεση και την ομοφοβία. Αυτό αναφέρθηκε από μια ομάδα βοήθειας για τους πρόσφυγες, την οποία επικαλέστηκαν οι Times της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ πολλοί από αυτούς επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ID φιλάθλων.

Καθώς το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης βίζας εισήχθη για πρώτη φορά, εκατό από αυτούς που τώρα ζητούν άσυλο έρχονταν σε επαφή με την Επιτροπή Πολιτικής Βοήθειας.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο κατέστησε ακόμη φθηνότερο και πιο εύκολο να έρθουν στη Ρωσία, επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν πλέον την υποχρέωση να αγοράσουν βίζα» είπε η Βαρβάρα Τρέτιακ, σύμβουλος σε θέματα μετανάστευσης, δηλώνοντας ότι είχε συνομιλίες με τους αιτούμενους άσυλο από τη Νιγηρία, το Μπαγκλαντές, την Υεμένη, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία. Ωστόσο, οι πιθανότητές τους είναι «σχεδόν μηδενικές».

Πηγή: naftemporiki.gr