Ο Μπιλ Γκέιτς θα διαθέτει 9 δισ. δολάρια ετησίως για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα

Ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε την απόφαση του να διαθέτει κάθε χρόνο 9.000.000.000 δολάρια στις ανάγκες του πλανήτη και της ανθρωπότητας, μέσω του ιδρύματος Gates Foundation.

Ο Μπιλ Γκέιτς θα διαθέτει 9 δισ. δολάρια ετησίως για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα

O Mπιλ Γκέιτς είναι αυτήν την στιγμή ο τέταρτος πιο πλούσιος κάτοικος του πλανήτη, με εκτιμώμενη περιουσία στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο κύριος 'όγκος' της αφορά τις μετοχές που διατηρεί στη Microsoft -την έφτιαξε μαζί με τον παιδικό του φίλο, Πολ Άλεν.

Όπως ανακοίνωσε μέσω του blog του “έως το 2026 το Gates Foundation (εκ των μεγαλύτερων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Γης) σκοπεύει να ξοδεύει 9.000.000.000 δολάρια το χρόνο”. Έως τώρα έδινε 6 δισεκατομμύρια κάθε έτος.

Ο Γκέιτς εξήγησε πως ο Covid δημιούργησε τεράστιες ανάγκες παντού και εκείνος αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Για την ακρίβεια, θα επενδύσει στην έρευνα που θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να αποτρέψει άλλες πανδημίες, στη μείωση των θανάτων παιδιών, στην εξάλειψη ασθενειών (όπως η πολιομυελίτιδα) και τη βελτίωση της ασφάλειας τροφίμων και της προσαρμογής στο κλίμα.

Τον ενδιαφέρει να βοηθήσει και στην διασφάλιση της ισότητας των φύλων, τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης και προφανώς στη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής.

Η ανακοίνωση αυτή συνδυάστηκε με εκείνη για την απόφαση του να διαθέσει την συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου του στο ίδρυμα που έχει με την πρώην σύζυγο του, Μελίντα και εξέφρασε την ελπίδα πως και άλλοι που είναι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Παρεμπιπτόντως, είπε και ότι “θα αρχίσω να υποχωρώ στη λίστα με τους πλουσιότερους, ώσπου δεν θα υπάρχω πια σε αυτήν. Έχω υποχρέωση να επιστρέψω τους πόρους μου στην κοινωνία με τρόπους που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βελτίωση της ζωής”.

O Γκέιτς θα γίνει τον Οκτώβριο 67 χρόνων.

πηγή: News247.gr