Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Σάμο

Ελεγχόμενη η κατάσταση στο Παλαιοχώρι Σάμου - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Σάμο

Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά στη Δυτική Σάμο, όπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μεγάλη μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως δήλωσε στο NEWS 24/7, o Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, "Αλέξανδρος Λυμπέρης "η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Είναι πλέον ελεγχόμενη και πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ ελπίζουμε ότι θα έχουμε τελειώσει. Ευτυχώς δεν έχουμε ανέμους. Χθες ήταν κάτι το τραγικό αυτό με τους ανέμους".

Ο κ. Λυμπέρης έκανε λόγο για εκκένωση τριών οικισμών στο νησί, ξεκαθαρίζοντας πως "ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανένας άνθρωπος. Έγινε προληπτικά και έγκαιρα η απομάκρυνση των κατοίκων". Σημείωσε, ωστόσο,", πως "δεν έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας ακόμα".

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο και μέχρι χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο νότια-νοτιοδυτικά από το Παλαιοχώρι, ωστόσο το μέτωπο νότια προς την παραλία της Πούντας, σε δύσβατη περιοχή, παραμένει ενεργό.

Στην περιοχή βρίσκονται 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 Ε/Π, ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της νήσου Σάμου.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Το πύρινο μέτωπο σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες "σάρωσε" ένα μεγάλο εύρος εκτάσεων στην περιοχή του Μαραθοκάμπου περνώντας τις τοποθεσίες της Γκιόκας και της Μακριάς Πούντας.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σάμο
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σάμο

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη διότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολόνα της ΔΕΗ.

Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

πηγή: News247.gr