Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Έρευνες για τα αίτια συντριβής - Σώα δύο μέλη του πληρώματος

Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες είναι ο απολογισμός της συντριβής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θάλασσα της Σάμου. Έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος ξεκινούν οι Αρχές.

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Έρευνες για τα αίτια συντριβής - Σώα δύο μέλη του πληρώματος

Στο επίκεντρο των Αρχών μπαίνουν πλέον οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα κατά τη συνδρομή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στο Παλαιχώρι και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Μηνάς της Σάμου.

Το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκε σώο και το τέταρτο μέλος του πληρώματος που αγνοείτο, καθώς κατάφερε να κολυμπήσει μόνος του στην ακτή, ενώ ο απολογισμός της συντριβής είναι δύο νεκροί και δύο διασωθέντες.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, στην Πλάκα, με τις προσπάθειες ανάνηψης να μην έχουν αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, σώος περισυνελέγη ο Ρουμάνος πιλότος και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο Ρουμάνος πιλότος που διασώθηκε από το ελικόπτερο που έπεσε στη Σάμο
Ο Ρουμάνος πιλότος που διασώθηκε από το ελικόπτερο που έπεσε στη Σάμο SAMOS24

Στο ελικόπτερο, το οποίο έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά την διάρκειας επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς στην περιοχή του Παλαιοχωρίου, επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Από πλευράς διερεύνησης του αεροπορικού ατυχήματος, ο Αερολιμενάρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

Η πρόσκρουση έγινε 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, σύμφωνα με την ΕΡΤ και πρόκειται για μισθωμένο ελικόπτερο Mi 8 (μεσαίου τύπου) από την Ουκρανία.

Οι πρώτες αναφορές αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την άντληση νερού από τη θάλασσα. Το πλήρωμα έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει στη θάλασσα από μικρό ύψος.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Samos24.GR, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης.

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Έρευνες για τα αίτια συντριβής - Σώα δύο μέλη του πληρώματος
SAMOS24.GR

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σε συνέχεια ενημέρωσης, αναφορικά με την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή Ν.Δ. της Νήσου Σάμος, έχουν περισυλλεγεί όλα τα μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείτο από έναν (1) άνδρα ημεδαπό και τρείς (3) άνδρες Ρουμανικής και Μολδαβικής Ιθαγένειας.

Εκ των μελών του πληρώματος, σώοι εντοπίστηκαν οι δύο (2) και χωρίς αισθήσεις έχουν περισυλλεγεί δύο (2) ακόμη.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο (2) ελικόπτερα του ΕΚΣΕΔ και εθελοντές με ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη.

πηγή: News247.gr