Πισπιρίγκου: «Είμαι αθώα», επιμένει – Στην ανάνηψη αποδίδει τα σημάδια σε Ίριδα και Μαλένα

«Αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε πράξης, που θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πισπιρίγκου: «Είμαι αθώα», επιμένει – Στην ανάνηψη αποδίδει τα σημάδια σε Ίριδα και Μαλένα

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, το απόγευμα της Τετάρτης, κατέθεσε υπόμνημα 17 σελίδων της Ρούλας Πισπιρίγκου στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Η μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, που είναι ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία του μεγαλύτερου παιδιού της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, επιμένει ότι είναι αθώα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της – της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, που πέρασε όλη την ημέρα μαζί της στις φυλακές Κορυδαλλού ετοιμάζοντας το έγγραφο, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται την τέλεση της πράξης, επαναλαμβάνει ότι ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά και διατυπώνει «με λύπη», πως αν και τα μεγάλωσε «με φροντίδα και προσοχή», δεν μπόρεσε να τα δει να μεγαλώνουν.

«Οι κακώσεις έγιναν κατά την ανάνηψη»

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, στο υπόμνημά της, αναφέρεται και στις κακώσεις που εντόπισαν οι έμπειροι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας στα πρόσωπα των παιδιών.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάνηψης τόσο στην Μαλένα, όσο και στην Ίριδα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μάλιστα, φαίνεται πως στηρίζει τον ισχυρισμό της με εκθέσεις ειδικών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε για την προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό μητέρα:

«Αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε πράξης, που θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά. Δηλώνει ότι ούτε καν θα περνούσε ποτέ ως ιδέα από το μυαλό της να κάνει κάτι κακό στα σπλάχνα της, όπως λέει η ίδια».

Εξιστορεί όλα τα γεγονότα, αρνείται τις κατηγορίες

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, κάνει μια αναλυτική εξιστόρηση των γεγονότων μιας μεγάλης περιόδου από τον γάμο της με τον Μάνο Δασκαλάκη, τις «επιθυμητές» – όπως λέει – εγκυμοσύνες της και εξιστορεί όλα τα γεγονότα της οικογενειακής τραγωδίας μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2022 και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτίνας.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών θα κρίνουν αν οι εξηγήσεις της, μέσω του υπομνήματος, καλύπτουν τα ερωτήματά τους και θα αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν συμπληρωματικές απαντήσεις ή αν θα στείλουν την ανωμοτί κατάθεση της 33χρονης στη Δικαιοσύνη, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν θα ασκήσει σε βάρος της νέες διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, είχε δηλώσει πως το πιο πιθανόν είναι να κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση δια ζώσης.

Ο γιατρός της Τζωρτζίνας έβαλε «στο κάδρο των ευθυνών» τον Δασκαλάκη

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας, έρχονται το φως της δημοσιότητας από τον γιατρό της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη.

Μία ημέρα πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέσει το υπόμνημά της, ο γιατρός αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Μάνο Δασκαλάκη για τις σοβαρές υποψίες του ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, ο Δασκαλάκης, όπως είχε πει στο παρελθόν ο κ. Ηλιάδης, του έλεγε ότι ότι «η γυναίκα μου δεν είναι τρελή».

Ειδικότερα, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή στο Twitter ο διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, είπε πως ενώ ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών γνώριζε για τις υποψίες του, δεν τον προσέγγισε ποτέ για να μιλήσουν για το θέμα, σύμφωνα με το flamis.

«Έχω ένα παράπονο, το μεγάλο παράπονό μου είναι από τον πατέρα της μικρής Τζωρτζίνας. Νομίζω ότι μετά από πολλές, πολύωρες συζητήσεις που έκανα με τον συγκεκριμένο – εκτός από τη μητέρα έκανα πολύωρες συζητήσεις και με τον πατέρα – νομίζω εγνώριζε πολλά πράγματα και να σας πω ότι ήταν ενήμερος ότι ο Ηλιάδης έχει σοβαρές υπόνοιες, ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια», τόνισε ο γιατρός.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Το παράπονό μου λοιπόν είναι ότι αυτός ο πατέρας δεν με προσέγγισε, ενώ η πόρτα μου ήταν ανοιχτή. Ήμουν πάντα με το χαμόγελο. Ήμουν πάντα εκεί. Δεν ήρθε ποτέ, δεν το επιδίωξε, αντίθετα με παραπλάνησαν, με παραπλάνησαν μέσα σε μια ψεύτικη εικόνα! Νομίζω ότι με κοροϊδεύανε και κορόιδευαν και την Εντατική. Άρα, τον ιερό χώρο της Εντατικής, που σώζονται εκεί παιδιά, δεν τον σεβάστηκαν».

Μήνυση Δασκαλάκη στον γιατρό της Τζωρτζίνας

Στην αντεπίθεση πέρασε αμέσως ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Alpha, υπέβαλε μηνύσεις κατά προσώπων, τηλεοπτικών ή διαδικτυακών εκπομπών, για τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης εις βάρος του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων του, τα πρόσωπα αυτά θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και ανάλογη αντιμετώπιση θα έχουν και άλλοι που ήδη έχουν προβεί σε ανάλογες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μήνυση στρέφεται κατά του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, και κατά άλλων δύο προσώπων που δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πηγή: in.gr