Χαλκιδική: Πώς επιβίωσε 18 ώρες στο νερό ο 30χρονος τουρίστας

Σε καλή κατάσταση εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους νεαρούς από τη Β. Μακεδονία, που παρασύρθηκαν το Σάββατο από τα ορμητικά κύματα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Πώς κατάφερε να σωθεί.

Χαλκιδική: Πώς επιβίωσε 18 ώρες στο νερό ο 30χρονος τουρίστας

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την επιβίωση του 30χρονου τουρίστα, ο οποίος εντοπίστηκε σώος στη Νέα Σκιώνη από φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, το οποίο είχε δεσμευτεί για την επιχείρηση διάσωσης.

Πρόκειται για τον 30χρονο Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία, του ενός από τους τρεις άνδρες που το απόγευμα του Σαββάτου παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στη θαλάσσια περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής. Είναι ο δεύτερος που σώθηκε μετά τον εντοπισμό του 25χρονου χθες, την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου ατόμου συνεχίζονται.

Ο Ιβάν χρειάστηκε να κολυμπήσει περισσότερες από 18 ώρες για να επιβιώσει και να εντοπιστεί εν τέλει στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της χερσονήσου Κασσάνδρας.

Χαλκιδική: Συγκλονιστικές περιγραφές για τον 30χρονο τουρίστα - Πώς επιβίωσε 18 ώρες στο νερό
THESTIVAL

Σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τον 30χρονο, ο οποίος, μετά από σχεδόν 19 ώρες στο νερό, φαινόταν να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Κασσάνδρας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χαλκιδική: Πώς επιβίωσε ο 30χρονος κολυμπώντας πάνω από 18 ώρες

Στην καλή φυσική κατάσταση αλλά και στην ψυχραιμία του 30χροξνου αποδίδει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, το γεγονός πως ο άνδρας εντοπίστηκε ζωντανός.

"Είναι πραγματικά τρομερό το ότι παρέμεινε ζωντανός, ενώ ήταν πάνω από 18 ώρες στη θάλασσα. Ο άνδρας ήξερε πώς να κολυμπάει και όταν κουραζόταν ξάπλωνε για να μη χάσει τις αισθήσεις του από την κόπωση", δήλωσε η ίδια στη Voria, για να προσθέσει πως δεν έφτασε μόνο η τύχη για να παραμείνει στη ζωή, τη στιγμή που οι ελπίδες ολοένα και μειωνόταν.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες να πλέει προς Κατερίνη. Άμεσα ενημερώθηκε φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ που έπλεε στα ανοιχτά της Νέας Σκιώνης και είχε δεσμευτεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις ανάγκες των ερευνών εντοπισμού των αγνοουμένων. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου περισυνέλεξε τον 30χρονο.

Ο Ιβάν φέρεται να εντοπίστηκε περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας, ενώ το θαλάσσιο ρεύμα τον έστελνε προς τα παράλια του Πηλίου!

Χαλκιδική: Συγκλονιστικές περιγραφές για τον 30χρονο τουρίστα - Πώς επιβίωσε 18 ώρες στο νερό
THESTIVAL

Πώς τον εντόπισαν

Σύμφωνα με το Voria, ο 30χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες να πλέει προς τις ακτές του νομού Λάρισας και του Πηλίου. Άμεσα ενημερώθηκε το φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, NORDEROOG, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπλεε στα ανοιχτά της Νέας Σκιώνης και είχε δεσμευτεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις ανάγκες των ερευνών εντοπισμού των αγνοουμένων. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου περισυνέλεξε τον 30χρονο, ενώ από εκεί τον παρέλαβε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους και τον μετέφερε στη στεριά, στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο είχαν μεταβεί από το πρωί ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου, οι οποίοι και συνέδραμαν τις έρευνες με το σκάφος των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τρίτου ατόμου που είχε παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή της αμμόγλωσσας Μύτη, στο Ποσείδι, 28χρονου συμπατριώτη των διασωθέντων, που είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για διακοπές και για το πάρτι γενεθλίων του ενός εξ αυτών.

πηγή: News247.gr