Καιρός: Μεταβολή με αυξημένες νεφώσεις

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 6 Ιουλίου στη χώρα μας σύμφωνα με την ΕΜΥ. 

Καιρός: Μεταβολή με αυξημένες νεφώσεις

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-07-2022
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 09-07-2022
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.