ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη κατά δικηγόρων που συμμετέχουν σε τηλεδίκες

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά μελών του, τα οποία συμμετέχουν κατ’ επανάληψη σε τηλεδίκες με αφορμή υποθέσεις που αφορούν την επικαιρότητα και είναι σε νομική εκκρεμότητα

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη κατά δικηγόρων που συμμετέχουν σε τηλεδίκες

Στο «στόχαστρο» του ΔΣΑ μπαίνουν δικηγόροι οι οποίοι συμμετέχουν στις αποκαλούμενες τηλεδίκες επί εκκρεμών υποθέσεων.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου από τον πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου σχετικά με τις τηλεοπτικές παρουσίες δικηγόρων οι οποίοι αναφέρονται σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Η δίωξη δεν είναι προσωποποιημένη, αλλά ο αρμόδιος εισηγητής θα κληθεί να εξατομικεύσει τις κατηγορίες, σε έναν κατάλογο δικηγόρων που εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 20.

Ο πειθαρχικός έλεγχος αφορά προφανώς υποθέσεις όπως αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου ή και άλλες που απασχολούν επί μακρόν την επικαιρότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο το πειθαρχικό συμβούλιο θα ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αντίγραφα εκπομπών των τελευταίων δύο ετών προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή δικηγόρων για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, σε αυτές.