Ο Elon Musk στέλνει νέο ηχηρό μήνυμα σχετικά με το ταξίδι στον πλανήτη Άρη

Διατυπώνοντας ξανά το στόχο του

Ο Elon Musk στέλνει νέο ηχηρό μήνυμα σχετικά με το ταξίδι στον πλανήτη Άρη

Πέρα από επικεφαλής της Tesla, ο Elon Musk είναι και ο ιδρυτής και επικεφαλής της SpaceX, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο ύστατος στόχος του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη είναι να φτάσει την ανθρωπότητα στον πλανήτη Άρη, με τον Musk να συζητά πολλές φορές στο παρελθόν σχετικά με τη φιλοδοξία του αυτή.

Τώρα, μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter, ο Musk ήρθε να κάνει μια νέα ηχηρή δήλωση σχετικά με το ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη. Αναλυτικότερα, τόνισε στους ακόλουθούς του πως κατά τη διάρκεια της ζωής τους, η ανθρωπότητα θα έχει καταφέρει να φτάσει στον πλανήτη. Αυτό σημαίνει πως στο άμεσο μέλλον, η ανθρωπότητα θα έχει γίνει διαπλανητικό είδος που δε θα ζει μόνο στην Γη.

Ακολουθεί το λιτό, αλλά χαρακτηριστικό tweet του Musk:

Η ανθρωπότητα θα φτάσει στον Άρη κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Για την ιστορία, στις αρχές του έτους ο Musk είχε κάνει μια παρόμοια συζήτηση στο podcast του ερευνητή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Lex Fridman. Τότε είχε αναφέρει πως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια:

Το πρώτο σενάριο, το οποίο είναι και το πιο φιλόδοξο, θα ήταν να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη σε πέντε περίπου χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2027.

Από την άλλη, στην χειρότερη περίπτωση, ο Musk πιστεύει ότι θα χρειαστούν δέκα χρόνια τουλάχιστον, δηλαδή μέχρι το 2032, για να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη.

Έπειτα, τον Μάρτιο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έκανε μια νέα πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη χρονιά που πιστεύει πως οι άνθρωποι θα περπατήσουν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Twitter τον έκανε tag σε μια εικόνα που έδειχνε την Apollo 11 αποστολή της NASA στο φεγγάρι το 1969, καλώντας τον στη συνέχεια να συμπληρώσει τα κενά στο 20XX?, για τη χρονιά που οι άνθρωποι θα βρεθούν στον Άρη.

Ο Elon Musk, λοιπόν, είχε απαντήσει τότε κοφτά: 2029.

Επομένως, αν δεν σας αρκεί ως απάντηση το νέο tweet του Musk και θέλετε μια συγκεκριμένη χρονολογία, αυτή είναι το 2029, που βρίσκεται κάπου μεταξύ του καλύτερου και του χειρότερου σεναρίου. Το κατά πόσο είναι ρεαλιστική, βέβαια, η εκτίμηση θα το μάθουμε σε περίπου 7 χρόνια από τώρα

Πηγή: unboxholics.gr