Πυρκαγιές σε τρία μέτωπα: Μαίνονται φωτιές σε Κάλαμο, Σχηματάρι και Φωκίδα

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική στις πυρκαγιές που μαίνονται σε Κάλαμο, Σχηματάρι και Φωκίδα.

Πυρκαγιές σε τρία μέτωπα: Μαίνονται φωτιές σε Κάλαμο, Σχηματάρι και Φωκίδα

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα Σχηματαρίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και καίει χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτα σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλαστός Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο Αττικής καίγεται το μεσημέρι της Δευτέρας. Επιτόπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε σε ελιές στον Ελαιώνα Άμφισσας και δεν απειλεί, για την ώρα τουλάχιστον, κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση, έχουν κινητοποιηθεί κι επιχειρούν 47 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Και αύριο, Τρίτη, πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιών ανά τη χώρα, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, που παρουσίασε σήμερα τη νέα καμπάνια της για πρόληψη των πυρκαγιών.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, cnn.gr, naftemporiki.gr