Κορονοϊός: Κορύφωση με 24.000 κρούσματα στα μέσα Ιουλίου - Περαιτέρω αύξηση θανάτων τον Αύγουστο

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας εκτιμά ότι θα υπάρξει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Την πίεση στα νοσοκομεία σχολίασε η Ματίνα Παγώνη.

Κορονοϊός: Κορύφωση με 24.000 κρούσματα στα μέσα Ιουλίου - Περαιτέρω αύξηση θανάτων τον Αύγουστο

Κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στις 16-17 Ιουλίου εκτίμησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, "με δεδομένο ότι δεν έχουμε πάρει κανένα μέτρο για να το αντιμετωπίσουμε πέρα από το να το λέμε και να συνειδητοποιούμε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό", τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους "σκληρούς" δείκτες της πανδημίας.

"Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνομένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου".

Παράλληλα, σημείωσε πως θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό "να δαμαστεί μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος".

Μάλιστα πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. "Μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός".

Παγώνη: Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Στην πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στάθηκε από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

"Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι", δήλωσε για να προσθέσει πως χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα.

"Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές".