ΗΠΑ: 8 εκατ. Αμερικανοί δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν το νοίκι τους τον Ιούνιο

8.4 εκατομμύρια Αμερικανοί ζορίζονται και δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους 

ΗΠΑ: 8 εκατ. Αμερικανοί δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν το νοίκι τους τον Ιούνιο

Περίπου το 15% των ενοικιαστών στις ΗΠΑ δεν καταφέρνει να πληρώσει έγκαιρα το νοίκι του, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Βloomberg, ενώ οι προβλέψεις για το καλοκαίρι, όταν λήγουν συμβόλαια και οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε αυξήσεις, είναι ακόμη δυσμενέστερες.


Περίπου 8,4 εκατ. Αμερικανοί δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν το νοίκι το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου, σύμφωνα με απογραφή της αρμόδιας κυβερνητικής υπηρεσίας. Το ποσοστό ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο στους μαύρους Αμερικανούς -- σχεδόν 25%-- όσο και στα άτομα 40-54 ετών, ηλικία κατά την οποία πολλοί βρίσκονται στο αποκορύφωμα της επαγγελματικής τους πορείας, άρα και του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, περίπου 60 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ ζουν στο νοίκι, πολλά από τα οποία με ετήσια συμβόλαια που δεν έχουν επηρεαστεί από τη γενικότερη άνοδο των τιμών, κάτι που αναμένεται προσεχώς να αλλάξει.

Όσοι ενοικιαστές έχουν πιο χαμηλά εισοδήματα προφανώς κινδυνεύουν περισσότερο με έξωση
Περίπου 3,5 εκατ. νοικοκυριά δήλωσαν ότι είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπα με έξωση τους επόμενους δύο μήνες και να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εστία τους.

Τους τελευταίους 12 μήνες αυξήθηκαν τα νοίκια κατά τουλάχιστον 250 δολάρια μηνιαίως για 6,7 εκατ. νοικοκυριά. Περίπου οι μισές οικογένειες με παιδιά που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα δωρεάν ή μειωμένης τιμής σχολικών γευμάτων εκτιμούν πως είναι πιθανό να εκδιωχθούν από το σπίτι τους μέσα στο καλοκαίρι.