Λυδία Κονιόρδου: «δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό...»

Για το περιστατικό στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μίλησε η Λυδία Κονιόρδου  στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.

Λυδία Κονιόρδου: «δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό...»

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όταν δύο γυναίκες έριξαν λάδι σε εκθέματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

Η υπουργός Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, είπε, μεταξύ άλλων: «δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες, οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό.

Σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε είκοσι φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε… δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε», ενώ πρόσθεσε πως οι ζημιές αποκαταστάθηκαν αμέσως.

Σχετικά με την «κακόβουλη ενέργεια», το υπουργείο Πολιτισμού είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «δεν επέφερε καμία ανήκεστο βλάβη σε αρχαία αντικείμενα, τα οποία έχουν καθαριστεί σχεδόν στο σύνολό τους», ενώ έχει «δρομολογηθεί η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα, να ανευρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες».

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr