«Οχι» σε υπαίθριους αθλητικούς αγώνες τις εργάσιμες καθημερινές

Την κατάρτιση αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου όσον αφορά την πραγματοποίηση υπαίθριων αθλητικών εκδηλώσεων και την πλήρη απαγόρευσή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ζητεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Οχι» σε υπαίθριους αθλητικούς αγώνες τις εργάσιμες καθημερινές

Την κατάρτιση αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου όσον αφορά την πραγματοποίηση υπαίθριων αθλητικών εκδηλώσεων και την πλήρη απαγόρευσή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ζητεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή από τους αρμόδιους υπουργούς. Αφορμή για την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης-ερώτησης ήταν η τρομερή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών αλλά και επισκεπτών της Αθήνας, οι οποίοι βρέθηκαν να αναζητούν τρόπο μετακίνησης με τους χάρτες στα χέρια την προηγούμενη Πέμπτη (23 Ιουνίου) το απόγευμα. Εκείνη την ημέρα για περισσότερο από τρεις ώρες ήταν κλειστοί πολλοί κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα, από την Καλλιθέα έως το Μέγαρο Μουσικής, λόγω της πραγματοποίησης αγώνα δρόμου στο πλαίσιο της διοργάνωσης SNF Notos Run. Χιλιάδες αυτοκίνητα, λεωφορεία αλλά και ασθενοφόρα εγκλωβίστηκαν σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ακινητοποιημένα για περισσότερο από μία ώρα καθώς προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η βουλευτής χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι δεν υπήρξε «σαφής πολυήμερη προειδοποίηση και ο αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε σε εργάσιμη ημέρα, με τα καταστήματα εν λειτουργία, με τους πολίτες να χάνουν τον προγραμματισμό για επίσκεψη σε ιατρεία, νοσοκομεία, δικηγορικά γραφεία κ.λπ.». Εκείνη την ώρα αργά το απόγευμα, «πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και, δυστυχώς για την εικόνα της πρωτεύουσας, πολλοί ξένοι επισκέπτες δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν είτε προς τα λιμάνια είτε προς το αεροδρόμιο. Και, φυσικά, το μαρτύριο βάρυνε για ακόμη μία φορά τους εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητά τους», επισημαίνει.

Η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή ζητεί να οριστεί αυστηρό πλαίσιο για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Η βουλευτής Α΄ Αθηνών λέει ότι «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να “κλείνει” η Αθήνα, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς τις σχετικές άδειες». Η κ. Πιπιλή ρωτάει τους υπουργούς Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην κατάρτιση ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου «που θα ρυθμίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και θα αποκλείει παντελώς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες».

πηγή: «Κ»