Δίκη Ζέμπερη: Το Εφετείο αποφασίζει για την ανθρωποκτονία της εφοριακού

Οι τίτλοι τέλους σε μία υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα το 2017 πρόκειται να μπουν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Δίκη Ζέμπερη: Το Εφετείο αποφασίζει για την ανθρωποκτονία της εφοριακού

«Τίτλοι τέλους» σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε, στη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη το 2017 μέρα μεσημέρι μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, μπαίνουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Κατά τη συνεδρίαση, αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία, αναμένεται αρχικά να η εισαγγελέας της έδρας να προχωρήσει στην εισήγησή της επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου Μ. Σοροπίδη, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές και αρνείται να μεταχθεί για να συμμετέχει στη διαδικασία.

Έτσι, δεν έχει υπάρξει απολογία από την πλευρά του ενώπιον του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, αλλά τακτικοί δικαστές και ένορκοι -εκτός απροόπτου- θα πρέπει να αρκεστούν στο να ακούσουν το συνήγορο του κατά την αγόρευσης του.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει για να εκφωνήσει την ετυμηγορία του γύρω από την υπόθεση δολοφονίας, η οποία έλαβε χώρα με 14 μαχαιριές.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως στο Μ. Σοροπίδη επιβλήθηκε η ποινή των δις ισόβιων δεσμών, με την εισαγγελέα της έδρας να υποστηρίζει πως δεν θα πρέπει να του χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου συγγενείς και συνάδελφοι της άτυχης κοπέλας. Η οικογένεια της πάντως επέμεινε στο σενάριο που υπήρχε το πρώτο διάστημα της δολοφονίας, σύμφωνα με το οποίο η Δώρα Ζέμπερη υπήρξε στόχος λόγω των υποθέσεων που διαχειριζόταν στην εφορία και σχετίζονταν με τη λίστα Λαγκάρντ. Ιδιαίτερα ο πατέρας της τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξει νέα έρευνα για τα κίνητρα της ανθρωποκτονίας.

Από την άλλη, οι συνάδελφοι της εφοριακοί υποστήριξαν πως οι ελεγκτές της υπηρεσίας δεν είχαν απειληθεί ποτέ, καθώς στόχος υπήρξε μόνο ο προϊστάμενος τους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σχετίζονται με το έγκλημα.

Πηγή: News247.gr