Πανελλαδικές 2022: Αύριο μετά τη μία το μεσημέρι οι βαθμολογίες

Τέλος στη … μισή αγωνία για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. 

Πανελλαδικές 2022: Αύριο μετά τη μία το μεσημέρι οι βαθμολογίες

Όπως δήλωσε (ρ/σ ΣΚΑΪ) η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένονται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων θα αναρτηθούν μετά τη 1.00 μ.μ., σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος για δεύτερη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Περίπου 100.000 μαθητές έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στις φετινές πανελλαδικές. Οπως συμβαίνει ετησίως, ο αριθμός όσων προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα θα είναι μικρότερος. Για αυτούς για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 διατίθενται 68.394 θέσεις στα πανεπιστήμια. Σε αυτές τις θέσεις θα προστεθούν οι περίπου 2.000 στις παραγωγικές σχολές (Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού, Εμπορικού Ναυτικού). Ωστόσο, εκτιμάται ότι λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα καλυφθούν λίγο περισσότερες από τις 60.000 θέσεις.

Πηγή: kathimerini.gr