Ακτή Βουλιαγμένης: Τι γίνεται τελικά με τις τιμές εισόδου;

Aσαφής παραμένει η κατάσταση με τις τιμές εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης - Ο δήμος ανάρτησε πινακίδα με νέες τιμές, όμως Ακτή και ΕΤΑΔ φαίνεται να επιμένουν στον δικό τους τιμοκατάλογο

Ακτή Βουλιαγμένης: Τι γίνεται τελικά με τις τιμές εισόδου;

Ένα μεγάλο μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με τις τιμές στην Ακτή Βουλιαγμένης. Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημοσίευσε έναν νέο τιμοκατάλογο με τις τιμές που θα ισχύουν στην Ακτή, όπως αυτές αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Ακτών Βουλιαγμένης (που συγκάλεσε ο Δήμος την Τετάρτη 22 Ιουνίου). Μάλιστα, εργαζόμενοι του δήμου προχώρησαν στην τοποθέτηση πινακίδας λίγα μέτρα έξω από την είσοδο της Ακτής (στο πεζοδρόμιο) με τον νέο τιμοκατάλογο.

Ωστόσο, το Σάββατο 26 Ιουνίου και ενώ η συγκεκριμένη πινακίδα έστεκε έξω από την είσοδο της Ακτής, ο κόσμος που έσπευσε να κάνει το μπάνιο του εκεί, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους της παραλίας, ότι οι τιμές αυτές δεν ισχύουν. Οι τιμές τις οποίες πλήρωσε το κοινό ήταν αυτές που είχε ήδη ορίσει η ΕΤΑΔ τις προηγούμενες εβδομάδες (προκαλώντας την αντίδραση του Δήμου).

Οι τιμές σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Μετά τη συνεδρίαση της ΕΠΕΛΑΚ Βουλιαγμένης την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:

Κανονικό Εισιτήριο – Καθημερινές 7,50 €
Κανονικό Εισιτήριο – Σάββατο, Κυριακές, Αργίες 8,50 €
Μειωμένο Εισιτήριο (άνω των 65 ετών, παιδιά 6-15 ετών, φοιτητές με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας, πολύτεκνοι, στρατιώτες, άνεργοι, γκρουπ άνω των 14 ατόμων/ανά άτομο, μέλη αθλητικών συλλόγων (με την επίδειξη σχετικής κάρτας Ακτής Βουλιαγμένης): 3,50 €
ΑμεΑ (με επίδειξη σχετικής ταυτότητας) και ένας συνοδός ΑμεΑ: Δωρεάν
Παιδιά έως 6 ετών: Δωρεάν
Συνοδός γκρουπ (ένα άτομο ανά 14 άτομα του γκρουπ): Δωρεάν
Δημότες Δ.Ε. Βουλιαγμένης: Δωρεάν

Για του δημότες της Δ.Ε. Βουλιαγμένης, η ΕΠΕΛΑΚ αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν είσοδο, ενώ για τους δημότες των δημοτικών ενοτήτων Βάρης και Βούλας η είσοδός τους στην Ακτή Βουλιαγμένης, κατά τη θερινή περίοδο του παρόντος έτους 2022, θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού αυτοκόλλητου επί της κάρτας του δημότη με εφάπαξ αντίτιμο ποσού 25 ευρώ.

Σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης αναρτήθηκαν ενδεικτικές πινακίδες με το νέο τιμοκατάλογο στις εισόδους της Ακτής από συνεργεία του Δήμου την Παρασκευή 24 Ιουνίου και στο εξής οι επισκέπτες της παραλίας καλούνται να καταβάλουν το αντίτιμο που αναγράφεται στις σχετικές πινακίδες.

Στη συνεδρίαση της ΕΠΕΛΑΚ της Τετάρτης, από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Διονύσης Γεωργουλόπουλος ενώ δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΕΤΑΔ παρά το γεγονός πως είχε προσκληθεί με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, καθώς μονομερώς, αυθαιρέτως και χωρίς νομική τεκμηρίωση απέχει συστηματικά από τη το όργανο το οποίο λειτουργεί από το 2001 μετά από συμφωνία Δημοσίου (ΕΟΤ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Βουλιαγμένης). Σκοπός της ΕΠΕΛΑΚ είναι να καθορίζει τις χρήσεις, το ωράριο λειτουργίας και τον τιμοκατάλογο των κλειστών ακτών κολύμβησης, με συμμετοχή (και πλειοψηφία) του Δήμου και των διαχειριστών των ακτών.

Οι τιμές εισόδου που έχει ανακοινώσει η ΕΤΑΔ για την Ακτή Βουλιαγμένης
Καθημερινές:

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ | Μειωμένο Εισιτήριο: 5 ευρώ

Σαββατοκύριακα και Αργίες:

Γενική Είσοδος: 15 ευρώ | Μειωμένο Εισιτήριο: 8 ευρώ

Για δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και για τα μέλη των Συλλόγων, η τιμή εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης ήταν 5 ευρώ για όλες τις μέρες της εβδομάδας και ίσχυε για όλο τον χρόνο.

Για τα ΑμεΑ η είσοδος –μετά από έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το γεγονός πως τα άτομα αυτά έπρεπε να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο– ήταν δωρεάν. Ωστόσο, οι συνοδοί ΑμεΑ έπρεπε να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή: noupou