Γαλλία: Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος

Νέα παραδοχή Ευρωπαϊκής χώρας για ήττα σε ενεργειακό επίπεδο. Μετά τους ατυχείς χειρισμούς του προηγούμενου φθινοπώρου πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα «βαρύ» χειμώνα

Γαλλία: Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος

Nα μειώσουν «αμέσως» την κατανάλωση ενέργειας τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώνα για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, προειδοποιούν οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και Total Energies μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας Journal du Dimanche.


«Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε την κατανάλωσή μας προκειμένου να ανακτήσουμε ένα περιθώριο ελιγμών», αναφέρουν οι γαλλικές εταιρείες σε ανοικτή επιστολή τους, επικαλούμενες την απότομη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς και την περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων συντήρησης.

«Η ανάληψη δράσης, από το καλοκαίρι ακόμα, θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στην αρχή του προσεχούς χειμώνα, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου», ανέφεραν.

Την Παρασκευή τα σωματεία εργαζομένων σε διυλιστήρια της TotalEnergies στη Γαλλία με τη στήριξη του του εργατικού ισχυρού συνδικάτου CGT προχώρησαν σε 24ωρη απεργία αφού οι συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο Πάτρικ Πουγιάν απέτυχαν την Τετάρτη.

Το συνδικάτο CGT ζητά άμεση αύξηση των μισθών για να αντισταθμιστεί ο αυξανόμενος πληθωρισμός, καθώς τα κέρδη της Total Energies ανεβαίνουν λόγω των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.