Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια χωρίς προσωπικό, ατέλειωτες ουρές

Ύστερα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών για τον κορωνοϊό, πλέον οι τουρίστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια χωρίς προσωπικό, ατέλειωτες ουρές

Ύστερα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών για τον κορωνοϊό, πλέον οι τουρίστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση: ατελείωτες ουρές στα αεροδρόμια λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Ίμπιζα, όπου οι ταξιδιώτες αναμένουν για ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες για ένα ταξί.



Οι εικόνες που μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, με τεράστιες ουρές από τουρίστες που προσπαθούν να πάρουν ταξί από το αεροδρόμιο της Ίμπιζας, αποτελούν μία ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα του τουρισμού σε δεκάδες αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων. Έτσι μετά τις μεγάλες ουρές στην ασφάλεια, στο check-in αποσκευών πλέον ο γολγοθάς για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν κάνει κράτηση για ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, συνεχίζεται και στην χώρα προορισμού.

Είναι αδύνατο να βρεθεί μια λύση. Είναι τρέλα δήλωσε στο Majorca Daily Bulletin ο εκπρόσωπος ενός σωματείου αυτοκινητιστών.

Δεν υπάρχουν επίσης ούτε αρκετά λεωφορεία. Παντού η κατάσταση είναι η ίδια. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον όγκο της κίνησης, είπε και πρόσθεσε ότι στην Μαγιόρκα χρειάζονται επιπλέον 500 ταξί ενώ στην Ίμπιζα οι ανάγκες για οδηγούς και ταξί είναι διπλάσιες.

Ο Χόρχε Μαρτί, πρόεδρος του τουριστικού κλάδου ACAVE δήλωσε πώς πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις αφίξεις Βρετανών μεταναστών.