Στα καταφύγια του Κιέβου ο Μακρόν μετά από προειδοποίηση για Ρωσική πυραυλική επίθεση!

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φυγαδεύθηκε μετά από ενεργοποίηση των σειρήνων του Κιέβου - όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη μαζί με τον, Καγκελάριο της Γερμανίας,Όλαφ Σολτς και τον, Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι - για Ρώσικες πυραυλικές επιθέσεις

Στα καταφύγια του Κιέβου ο Μακρόν μετά από προειδοποίηση για Ρωσική πυραυλική επίθεση!

Δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με το ...πρωτόκολλο η, πολυδιαφημισμένη, επίσκεψη του Eμανουέλ Μακρόν στο Κίεβο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος φυγαδεύθηκε αφότου ήχησαν οι σειρήνες προειδοποιώντας για Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανική πρωτεύουσα.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να οδεύει προς την συμπλήρωση τεσσάρων μηνών ο πρώτος πολίτης της Γαλλίας, ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς καθώς κι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι επισκέφθηκαν τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ταξίδεψαν με τρένο (καθώς αεροπορικά είναι ανέφικτο λόγω των Ρώσων...) κι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Λίγο μετά την μεταφορά του σε «ασφαλές μέρος» (σ. καταφύγιο) κι αφού οι σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα σταμάτησαν να ηχούν κι ο συναγερμός έληξε τόσο εκείνος όσο και οι άλλοι δύο ηγέτες πήγαν στο ξενοδοχείο τους πριν ξεκινήσουν τις επισκέψεις και τη συνάντηση με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Οι τρεις ηγέτες μετέβησαν στο Ιρπίν, ένα από τα προάστια του Κιέβου όπου οι Ουκρανοί τους παρουσίασαν αποδείξεις των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της Ρωσικής κατοχής της περιοχής, το Μάρτιο

Τους ηγέτες, στους οποίους προστέθηκε ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, συνόδευαν ένοπλοι Ουκρανοί στρατιωτικοί και ένα σημαντικό απόσπασμα ασφαλείας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.

Όπως και άλλοι ξένοι ηγέτες που είχαν μεταβεί στο Κίεβο πριν απ’ αυτούς, οι Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Γιοχάνις περπάτησαν στους δρόμους του Ιρπίν, όπου τα σημάδια των βομβαρδισμών είναι πανταχού εμφανή.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως σφαγές και εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Ιρπίν και χαιρέτισε «τον ηρωισμό» των Ουκρανών.

«Είναι μια ηρωική πόλη, σημαδεμένη από τα στίγματα της βαρβαρότητας», δήλωσε ο Μακρόν προς τους δημοσιογράφους. «Είδαμε όλοι αυτές τις εικόνες μιας πόλης κατεστραμμένης, που είναι ταυτόχρονα μια πόλη ηρωική αφού εδώ ήταν, μεταξύ άλλων, που οι Ουκρανοί σταμάτησαν το ρωσικό στρατό που κατέβαινε προς το Κίεβο. Συνεπώς αντιπροσωπεύει τον ηρωισμό του στρατού, αλλά επίσης του ουκρανικού πληθυσμού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί επισκέφθηκε με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τώρα την Ουκρανία απάντησε ότι σχετίζεται με την πρόθεση των Ουκρανών για αίτηση ένταξης στην Ενωμένη Ευρώπη.