Καιρός: Έκτακτη ενημέρωση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Genesis» που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας.

Καιρός: Έκτακτη ενημέρωση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδας να δημιούργησαν προσδοκίες όμως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φαίνεται πως έρχεται να χαλάσει η κακοκαιρία «Genesis με άστατο καιρό, μπόρες και καταιγίδες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της 6ης Ιουνίου, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, καθώς θα δημιουργηθεί Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Genesis.

Μάλιστα σήμερα στις 19.00 ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα (9/6) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11/6) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους όπως αναφέρεται στο έκτακτο Δελτίο.

Οι ισχυροί άνεμοι που θα επικρατήσουν δεν θα οφείλονται μόνο λόγω του συστήματος, αλλά κυρίως λόγω των καταιγίδων και γι' αυτό δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και 2 με 3 μποφόρ πιο ενισχυμένοι από τον μέσο άνεμο που επικρατεί στην περιοχή.

Από το απόγευμα θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.