O Μασκ απειλεί να τερματίσει το deal για εξαγορά του Twitter

Κατηγορεί την εταιρεία ότι δεν του δίνει στοιχεία για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

O Μασκ απειλεί να τερματίσει το deal για εξαγορά του Twitter

Nέα πυρά κατά του Twitter εξαπολύει ο Ελον Μασκ, κατηγορώντας το προσφιλές σε αυτόν μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως παραβιάζει τη συμφωνία εξαγοράς, καθώς αρνείται να του παράσχει δεδομένα που αφορούν τους ψεύτικους λογαριασμούς. Ως αποτέλεσμα ο ίδιος απειλεί να τερματίσει το deal, σε περίπτωση που δεν δοθούν από την εταιρεία στοιχεία αναφορικά με τους spam λογαριασμούς.

Η μετοχή του Twitter σημείωνε πτώση έως 5% το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Μασκ πιστεύει πως το Twitter «αντιστέκεται ενεργά και παραβιάζει τα δικαιώματά του στην πληροφόρηση», αρνούμενο να του αποκαλύψει τη συγκεκριμένη πληροφορία. Επεσήμανε μάλιστα πως δεν θα προχωρήσει τη συμφωνία εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι του ποσού των 44 δισ. δολ., εάν το Twitter δεν παράσχει στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι ποσοστό μικρότερο του 5% του συνόλου των χρηστών, όπως η εταιρεία έχει αναφέρει σε δημόσια έγγραφα. Ο κ. Μασκ από την πλευρά του εκτιμά πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 20%, αμφισβητώντας το νούμερο που έχει αναφέρει η εταιρεία. Η μετοχή του Twitter σημείωνε πτώση έως 5% το πρωί της Δευτέρας, εντείνοντας τις αμφιβολίες για το εάν το deal θα κλείσει στα 54,2 δολ. η μετοχή και διευρύνοντας το χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες της αγοράς και στο τίμημα της συναλλαγής που έχει ανακοινώσει ο Ελον Μασκ. Οπως υπενθυμίζει το Bloomberg, από τις 14 Απριλίου, ημερομηνία που ο Μασκ εξέφρασε το ενδιαφέρον να προχωρήσει σε αυτή τη συναλλαγή, η τιμή της μετοχής για μικρό χρονικό διάστημα έχει υπερβεί ελάχιστα τα 50 δολ.

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Τwitter, Parag Agrawal, έχει συγκρουστεί δημοσίως με τον κ. Μασκ σε ό,τι αφορά τους ψεύτικους λογαριασμούς. O ίδιος ανέφερε πως η εταιρεία έχει ανθρώπους που ελέγχουν «εκατοντάδες λογαριασμούς» προκειμένου να εντοπίσουν την προέλευσή τους, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να μοιραστεί περισσότερα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σε επιστολή που απέστειλε στη νομική σύμβουλο του Twitter, ο κ. Μασκ διαφώνησε με την αξιολόγηση που κάνει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Η τελευταία προσφορά του Twitter να παράσχει απλά πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδολογία ελέγχου που ακολουθεί, είτε μέσα από γραπτό υλικό είτε μέσα από λεκτικές επεξηγήσεις, ισοδυναμεί με άρνηση να παρασχεθούν στον κ. Μασκ στοιχεία.

O γνωστός δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της Tesla θεωρεί πως η άρνηση της εταιρείας να παράσχει περισσότερες πληροφορίες αποτελεί «ξεκάθαρη παραβίαση των υποχρεώσεων του Twitter βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης και ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρεται σε επιστολή των δικηγόρων του. Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους όρους του πολυσυζητημένου deal είναι η πληρωμή 1 δισ. δολ. σε όποιον από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές «σπάσει» το deal, ωστόσο, όπως σχολιάζει και το Bloomberg, ο κ. Μασκ δεν θα εγκαταλείψει τη συμφωνία πληρώνοντας τη ρήτρα αποζημίωσης.

πηγή: «Κ»