Μαλακάσα: Στον εισαγγελέα ο Βρετανός επίδοξος εμπρηστής

Στη Δικαιοσύνη οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα (6/6) ο Βρετανός υπήκοος που συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μετά από τηλεφώνημα των κατοίκων της Μαλακάσας για πιθανό εμπρησμό.

Μαλακάσα: Στον εισαγγελέα ο Βρετανός επίδοξος εμπρηστής

Το πρωί της Κυριακής στις 9:50 ειδοποιήθηκε η αστυνομία ότι ένας άνθρωπος προσπάθησε στην περιοχή της Μαλακάσας πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα και στο δάσος. Κινητοποιήθηκε ομάδα ανδρών της ΔΙΑΣ βορειοανατολικής Αττικής και κατάφερε μετά από λίγη ώρα να εντοπίσει τον 31χρονο Βρετανό και να του περάσουν χειροπέδες.

Ο δράστης άναψε τα κεριά και ξέσπασε σιγά-σιγά μία μικρή εστία. Ευτυχώς πρόλαβαν οι κάτοικοι και την έσβησαν. Πάνω του βρέθηκαν πέντε αναπτήρες, ένα κεράκι και επίσης ένα φιαλίδιο από γκαζάκι, ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους εμπρησμούς.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο επίδοξος εμπρηστής είχε μαζί του τρείς διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις. Όλες αντιστοιχούσαν σε πακιστανικούς αριθμούς χωρίς πραγματικούς συνδρομητές. Ο Βρετανός οδηγήθηκε τη Δευτέρα (6/6) στον εισαγγελέα, μετά τη σύλληψή του στη Μαλακάσα, για απόπειρα εμπρησμού σε δασική έκταση κοντά στην Εθνική Οδό.

Πηγές: ΕΡΤ, naftemporiki.gr