Έλον Μασκ: «Μπορεί να τερματίσω τη συμφωνία εξαγοράς, έχω το δικαίωμα»

Ο Έλον Μασκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «παγώσει» την συμφωνία εξαγοράς του Twitter λόγω διαφωνιών του με την διοίκηση της εταιρίας για τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τους ψεύτικους λογαριασμούς

Έλον Μασκ: «Μπορεί να τερματίσω τη συμφωνία εξαγοράς, έχω το δικαίωμα»

Νέο εμπόδιο στην διαδικασία εξαγοράς του Twitter βάζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Έλον Μασκ, που απειλεί ότι αν δεν λάβει τα στοιχεία που έχει ζητήσει για τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τους ψεύτικους λογαριασμούς, θα τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς.

Ο Έλον Μασκ θεωρεί ότι το Twitter παραβιάζει τη συμφωνία που έγινε, για να αποκτήσει το 100% της κυριότητας της πλατφόρμας, μην δίνοντάς του τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι δικηγόροι του, σε επιστολή που έστειλαν σημειώνουν ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος μπορεί «να μην ολοκληρώσει» την εξαγορά και ότι έχει «δικαίωμα να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης».

Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει ότι το Twitter αντιστέκεται στη συμφωνία και εμποδίζει «τα δικαιώματα πληροφόρησης» που έχει, χωρίς όμως να αποκαλύπτει επακριβώς τις πληροφορίες που ζητά.

Τον περασμένο μήνα είπε ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter με 44 δισ. δολάρια, εκτός εάν η εταιρεία μπορεί να αποδείξει ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% των χρηστών του.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας, Παράγκ Αγραγουάλ, ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών είναι μικρότερος από 5% κατά τη μέτρηση των καθημερινών χρηστών. Ωστόσο ο Μασκ δεν συμφωνεί με την εκτίμηση του Twitter.