Φωτιά σε Βούλα και Βάρη: Νύχτα αγωνίας – Φόβος για αναζωπυρώσεις

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα σε Βούλα και Βάρη. Ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές και οι κάτοικοι για αναζωπυρώσεις, με την ένταση των ανέμων να μην επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Φωτιά σε Βούλα και Βάρη: Νύχτα αγωνίας – Φόβος για αναζωπυρώσεις

Πάνω από οκτώ ώρες καίει η φωτιά που ξεκίνησε από το Πουρνάρι στη Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά με σύμμαχο και τους ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα στο Πανόραμα Βούλας και στη Βάρη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο η φωτιά είναι σε ύφεση με βάση την εικόνα που υπάρχει στις 22:00 το βράδυ. Έτσι αποφασίστηκε να επιστρέψουν στις εστίες τους οι κάτοικοι από το Πανόραμα Βούλας και τους τρεις από τους τέσσερις οικισμούς που είχαν εκκενωθεί, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι στο Χέρωμα. Εκεί το μέτωπο παραμένει ενεργό μετά από αναζωπύρωση που υπήρξε.

Στο Παιδικό Χωριό SOS επιστρέφουν και τα παιδιά της δομής και το προσωπικό αφού κρίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Ωστόσο, η Πυροσβεστική παραμένει σε όλη αυτή την περιοχή σε πλήρη επιφυλακή. Επιχειρούν 172 πυροσβέστες, 56 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες. Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διατεθεί πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα για συνδρομή.